hello tar nog ett liitet sommarlov från bloggen....:-)

:-)

Helgen i bilder o sverres nya rum!

En midsommarfika på stan blev det före allt firande...

Ute hos p´s föräldrar på kålland! Härligt väder hela dagen!

En söt kille i minsommarkrans! Fick sitta i några sek i alla fall :-)

Sverres egna "nya" rum! Lite kalt... med någon tavla eller två så...


Sover gott i sängen! med fötterna på kudden :-)Dan före dan... o lite tankar!!

Precis hemkommen från en jätte promenad med charlotte! Hade ont i hälarna den sista biten..... Så perfekt att ta med sverre på en kvällstur, på med pyjamas, i med välling och borsta tänderna KLAR. Tog dock ett långt tag tills han somnade idag.... En powernap i bilen vid sex var nog orsaken : / men men... tillslut så!

Alltid lika kul att träffa lottis.... mycket prat blir det varav våra lånpromenader :-) Idag kanske det blev lite mycket jobbsnack men det är ju så kul att byta tankar! Och även få tips på hur man kan få sin arbetsplats bättre... fick ett hett tips som jag ska framföra när jag kommer tillbaka efter semestern :-) Längtar faktiskt lite till höstens jobb...

Hmmm sen prata vi en del om barnuppfostran och att man tänker såå olika (vilket är bra) Vi (jag o p) har ju självklart (självklart för oss) en plan över hur vi vill uppfostra vår son! Vi är ganska överens krig de "stora" sakerna såsom rutiner vid mat och sovning.  Dessa saker är ju grunderna i ett litet barns liv. Vi tycker t.ex. att det är viktigt att sverre ska känna sig trygg i sin säng själv och kunna somna själv kl åtta (helst).... Och att man ska äta vid regelbundna tider och inte äta massa sött. Något som blir mer tydligt ju äldre han blir är ju VILJAN! hehe... då gäller det att välja sina strider som förälder!!! Våra strider är idag att man som barn ska borsta tänderna VARJE morgon o kväll och att ett NEJ från oss ÄR ett nej.........fast han gråter o blir sur. Är man konsekvent vet ens barn vad som gäller och slipper "testa" hela tiden! Då är det roligt att vara förälder i alla lägen (tror jag)

Imorn är det midsommar! KUL!!
 

Polarn o pyret paket!

Hej hopp
Idag har vi mest tagit det lugnt och varit o käkat lunch på stan med familjen Torsbeg / Aasmundsta (heller hur det stavas) Mattis var vaken ganska mycket o tittade med stora ögon på allt o alla. Skitsöt! Sen blev han jätte hungrig och ville äta direkt :-) Mitt p o p paket kom med posten idag och gissa om jag blev glad! Trodde det skulle komma imorn! :-) Alltid lika kul med paket.... Beställde en hel del från deras nätbutik och det var 30% REA på massa bra saker! Fick ett bra pris på allt o fraktfritt på köpet ... me like :-) Mest kläder som sverre kommer att behöva till hösten o vintern då han börjar förskolan! Mest nöjd är jag över den röda skaljackan som jag suktat efter länge :-)

Ikväll bär det av till Skövde för att titta/köpa bil! Vi får se hur det blir....En volvo V70.... är den fin så tar vi den! Hoppas på att vi kan pruta några tusen oxå, det vore det bästa!


windstopper i gult så han syns på förskolegården :-) Stövlar... o mössa!


Den superbra skaljackan!!!


T-shirt, vantar o strumpor.... bra -att -ha -saker!

nyheter ang bygget :-)

Efter vårat möte med värsåsvillan och efter att chocken hade lagt sig tog vi tag i det. Ett brev skrevs i helgen o sickades till VD för företaget samt hans chef och även en politiker för samhällsbyggnad i kommunen. Brevet mailades och skickades i papperskopia och det var sakligt och välskrivet. Idag, måndag, ringde byggmästaren upp och hade massa ursäkter och sa att det hade skett ett missförstånd mellan värsåsvillan och kommunen......bla bla. VISST! och att de nu ska bygga vårat hus och börja med det så för de bara kan! Vilken behandlig egentligen..... Vi är nöjda med den reaktion brevet gav men ändå arga över hur de har skött ärendet. Säger man att det inte blir nått bygge till sina kunder UTAN att vara 100% säker!!!??? Riktigt störande....

Nu väntar vi på att vårat brev ska besvaras skriftligen så att det finns synliga bevis på allt de säger! Senast torsdag ska det vara hos oss!

Utdrag ur brevet:

....Så småningom meddelande PIP att man skulle ha ett möte med kommunen den 9 juni 2009 där man skulle få ett s.k. tillträde till tomterna för att kunna starta bygget.


Vi bokade ett möte med PIP den 11 juni, kl 10.00 för att skriva det slutliga kontraktet. Kl 09.00 den 11 juni ringde PIP och meddelande att han hade så mycket att göra så han var tvungen att flytta mötet till 15.00.


Kl 15.00 Fyllda av spänning för att efter sex månaders kamp äntligen få köpa ett hus!


PIP meddelade då att Lidköping Kommun tyvärr har gått bakom ryggen på oss och lurat oss! Vi måste nu enbart bygga s k senior hus annars förlorar vi tomträtten.


Så tyvärr det blir inget hus för er räkning!


Då vi har stort förtroende för Lidköpings Kommun kontaktade vi omedelbart PIP på Lidköpings kommun som mycket förvånad sa att så var inte fallet!! Det står Värsåsvillan fritt att bygga vilka hus man vill, dock måste man börja bygga 2009 annars går tomterna till andra intressenter! (Se även protokoll Dnr SBN 2009/104)


Detta innebär att medarbetare på Värsåsvillan PIP O PIP har ljugit oss rätt upp i ansiktet!


Nu står vi här! Otroligt besvikna på hur Värsåsvillan har behandlat oss! På er hemsida står det " Vi förverkligar dina husdrömmar"!!??


......osv osv....

Att man ska behöva dra det så långt!!

 


otroligt irriterad på ett visst byggföretag!!

Jo många vet ju att vi ska flytta o var, när o hur osv.... Det har jag ju skrivit en hel del om o något vi verkligen har sett fram emot! Igår skulle vi skriva på kontrakt o göra våra tillval. Ett möte som var bokat sedan två veckor tillbaka. Vi kom dit o byggmästaren + en person som är ansvarig för bygget var där. Allt var i princip klart före mötet med avtal o betald handpenning...Vi kom dit väldigt spända o med höga förväntningar (säklart) o så säger det helt plötsligt att det INTE blir något med bygget o vårat hus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Som en hård smäll rakt i magen kändes det som! Vi blev jättechockade o ganska lågmälda o mötet varade bara en kort stund. De berättade att de hade blivit "överkörda" av lidköpings kommun o skyllde på att de var tvingade till att bygga (som många kanske har läst i nlt) seniorhus tillsammans med ett annat företag på sin mark på mossen! De beklagade sig o att de gäran hade velat bygga vårat hus blablabla............. MEN att kommunen inte ville detta!

På kvällen efter mycket prat om detta o en hel del reflektioner kom vi fram till att det verkade helskumt! Idag begav sig peter o hans far till ordföranden för byggnämnden o det visade sig att kommunen inte visste om "vårat" hus och att de som skulle bygga vårat hus valt (inte blivit tvingade, som de sa) att samarbeta med just seniorhus och i princip skitit i oss!!!  Allt de sa på mötet igår var bara lögner! Detta gör det ännu mer irriterande!

Detta är en kort resumé om hur det ligger till och vi kommer att dra det här så långt vi bara kan! Detta stora byggföretag ska inte komma undan utan "bråk". Fortsättning följer.....

en dag på semestern har gått!

Härligt att ha semester måste jag säga! Vädret är jag inte så orolig över för nån gång på nio veckor tror jag det kommer att bli gött o soligt ;-) Japp jag börjar jobba den 10 augusti.... lyllo mig va :-)
Vi började semestern med att åka till Göteborg för att kika lite o äta lunch o fika... Sverre som numera kan gå gick bra i affärerna o stöp bara några få gånger i nordstan! Jo han lärde sig gå på självaste nationaldagen 6/6 :-) Han håller sig till högtiderna... förra gången var det julafton o då fick han igång krypet!

Har länge suktat efter en buggaboo bee o när lotten med fam. köpte en sån förra året blev jag ännu sugnare! Sen blev det aldrig nån MEN idag på Minishop i centrala gbg slog vi till!!! Peter stod o tvekade länge men sen tillslut så fick jag han på andra tankar hehe. Åh vad den är fin o bra, längtar till att gå ut på första promenaden :-) Den är svart med röd suflett! Nu ska vi sälja vår Brio sing så om nån är sugen så.....

så här ser den lilla buggan ut! Fin va?!

Vi gick mest o strosa o hade det mysigt men köpte även lite på p o p och en kavaj på HM trend såklart ;-) lägger ut kort på sakerna när jag kommer hem nån dag i veckan för vi bor ute på kålland i veckan då peters föräldrar är på semester. Så här lång är min semester perfekt!!!

Hoppas på lite sol imorn!

stolt mamma :-)

Det är så hilma kul att se hur ens barn utveckas! Den senaste veckan har det hänt jätte mycket med språkutveckligen men framför allt talutvecklingen! Sverre har börjat härma vissa ord som han säger väldigt tydligt :-)
De ord han kan säga o härma tydligas är: Docka, gurka, kaka (fast han aldrig har ätit nån men ;-)), mamma, pappa, anka o lampa. Ganska många tycker jag som älskar allt som har med språk o talutvecklig att göra hehe.... Nu kan man ju även be han hämta saker, stänga o knacka på dörren osv MEN nog om det :-)

Det var nog allt för idag! Imorn gör jag min sista dag före min långa o härliga semester!!!!!!!!!!! Hurra!!!


RSS 2.0