I vecka 21

Den här veckan har magen växte mycket. Jag mäter omkrets varje vecka och den här veckan hade det verkligen ökat. Den "växer" cirka en centimeter i veckan...

Bebisen vaknar ganska sent på morgonen, känner de första sparkarna vid tio... på dagen är det lite från och till.... Sen är det en intensiv period mellan åtta och tio. Då är den som mest aktiv.

Sparkarna är hårdare och mer tydliga. Känns som att det är en hand/fot som är lika stor som en penna som petar i magen på mig :-)

Sverre pratar med magen och gav den en julklapp och drog ner tröjan på mig och sa God Jul :-)

   Magen i vecka 21... Hade ingen bild på sverre i magen under samma tid...

___________________________________________________________________________________________

Sverre pratar:

Sverres stamning är nästan borta vilket är skönt. Han har stammat mycket i cirka två månader. Nu är det bara vissa ord som stakar sig... ljudet H är fortfarande klurigast.

Sverre sjunger nu hela "I ett hus vid skogens slut...."

Ett nytt ord för veckan är att han lägger till DÅ i slutet av många meningar... Vad ska vi göra nu då? Var är min skruvdragare då?... Hmmm vem av mig o peter är det som pratar så tro :-)

Att säga JAHAAA är också nytt för veckan.... Sverre ropar: -Mamma var är du???  Jag: -Jag är i badrummet...Sverre: -JAHAAA (sen flinar han jätte mycket o tycker att han själv är jätte rolig :-))

/ Nu ska jag njuta av en hel veckas ledighet utan jobb o måsten! Härligt!I vecka 20

En vecka till har gått! Nu kan man nästan säga att jag är halvvägs (till 40 veckor i alla fall) :-) Hurra!

Vecka 20 som gått:

# Bebisen sparkar hårdare och hårdare... Nu kan vi känna den utifrån magen också. Det är inte så   tydligt man måsta koncentrera sig och känna på "rätt" ställe. Peter tycker att det är svårt :-)

# Sverre blåser fisar (som han säger) mot magen och tror att bebisen blir lite rädd och viskar sedan - Det är bara jag, din storebror :-) Gulle...

# Några föräldrar på jobbet har frågar -När är det dags? så nu börjar nog magen bli svår att gömma...

# Jag mår superbra, känner inte av graviditeten förutom att jag inte kan sova på mage och har dubbelt så stora bröst.

   Sverre....

   Den nya magen... :-)
_______________________________

Sverre pratar:

Sverre fick en kaka av mig idag och sa - Min mage älskar kakor...det gör bebisen med... :-)

- Jag kan kan allt pappa!... (när han klarade bamsepusslet för 10 gången). 

- Ett, tio, arton, tjugo... nu kommer jag! (springer och kastar sig i famnen på oss)


magbild i vecka 19

Hej hopp här är jag :-) Magrutorna är borta och magen har börjat puta :-)

 

 

Här är jag nu, i vecka 19! Har inte tagit så mycket magkort som med sverre av någon anledning... Några har jag i alla fall och det är kul att jämföra magarna och hur kroppen förändras :-) Jag var ju ganaka mycket större när jag väntade sverre och det syns (tycker jag) :-) De korten till vänster är nu och de två andra är från förr :-) Magen var nog större sist va....?...hmmm

lite tankar...

Går fortfarande runt på små rosa moln efter gårdagens UL :-) Allt känns lätt, glatt och roligt.... Precis så kändes det med sverre i magen också... i 43 veckor. Då var allt lätt fram till igångsättningen och jag hoppas det kommer vara likadant med tjejen i magen med. Det känns häftigare och vara gravid den här gången på något sätt... Att bli mamma till två barn, att vara ovetande om det kommer att bli "likadant" med graviditeten, förlossning osv. Undrar om jag kommer få vänta 43 veckor? Jag tyckte det var en baggis med sverre i magen men men... kan tänka mig att min kropp kommer att vara lika "seg" den här gången :-)

På UL igår satt min moderkaka långt ner (tror jag hon sa) och den ska växa med upp när barnet växer. MEN hos0,5 % gör den INTE det och då antar jag att det blir snitt...Detta är inget som kommer att påverka min graviditet men jag skulle ringa in o beställa ett till ul i vecka 32 i alla fall för en koll. Då får vi se det lilla livet igen o ett svar!

Jag är sugen på so far:

Apelsin och tunnt skivad smörgåsgurka :-) Det är nog det.... hehe

/magbilder måste tas :-)

Ger mig på bloggen.... igen :-)

Ska göra ett nytt försök att börja blogga igen för att komma ihåg hur det går i livet :-)

Inlägget som skrevs senast var från sommaren och då har man inte lika mycket "tid" att sitta vid datorn som nu på hösten/vintern. Gör ingen tillbakablick utan starta här och nu....

Är otroligt glad och lättad över dagens stora händelse som vi var på jag och peter! Vi var på rutin UL efter lunch och bebisen i min mage mådde bra och var "hel" och "frisk". Jag är gravid och snart halvägs... :-) Tills man gör det där rutin UL tycker jag graviditeten känns overklig och man vet inte riktigt om det är nåt där inne.... Det känns helt lyxigt att vara gravid igen och att bebben mådde bra.... Svårt att smälta! Vi fick med oss fina kort på bebben och vi/sköterskan såg vad det var för "sort" :-) En tjej!!!! och hon tyckte det var så utan tvekan... VÄLDIGT tydligt :-) Vi ville veta för att vi var nyfikna och inte tog reda på vad sverre var för sort :-)

Bloggen är ett sätt att bevara och följa min graviditet.... så mycket om detta kommer att skrivas!

Resumé:

# Gravid den 21/8- 2010

# Mellan vecka 6 - 14 mådde jag skitilla varje kväll och trodde aldrig det skulle sluta. En seg och jobbig tid!

# Inskrivning i vecka 14 blodtryck:ok Vågen: + 3-4kg (6kg mindre än med sverre i samma vecka)

# Helt plötsligt i vecka 15 försvann illamåendet helt och jag mådde toppen igen. Känner inte av min graviditet något och är glad och pigg hela tiden.

# Jag jobbar heltid sedan augusti och kommer att fortsätta med det fram till BF. Man vill ju ha ett högt SGI såklart.....

# Idag 7/12 var vi på UL vilket var spännande och det visade sig vara en liten tjej där inne. Var det därför jag mådde så dåligt ibörjan av graviditeten... för det gjorde jag INTE med sverre...

# BF efter UL 12/5 - 2011 (två dagar framflyttat från våra uträkningar)


RSS 2.0