I vecka 30

Tjoho 10 veckor kvar kanske!!!

Börjar längta riktigt mycket till BF nu och är otroligt nyfiken om det stämmer att det är en liten tjej där inne :-) Ska på UL den 10 mars för att kolla upp hur moderkakan ligger nu och tänkte höra med läkaren (om man får) om han/hon kan "zooma" in en gång till.... :-)  

Var på MVC koll för en vecka sedan för mätning och dyrligt och här är resultatet i vecka 29:

Vikt: 2 kg + (7kg tillsammans so far)
SF magmått: 27 (exakt som med sverre och precis på det heldragna strecket)
Blodtryck: 125/70
Hb blodvärde: 130 (det hade t o m stigit sedan förra gången = jag äter bra mat!)
Foserljud: 150 (en något stressad bebis efter mycket tryck på magen av Kerstin :-))

Enligt sköterskan ligger lillan ner med huvudet redan och jag fick känna huvudet som redan är ganska stort tycker jag.... Sverre var med för första gången på mvc och tyckte de spännande när vi hörde hjärtslagen. Han tyckte att det lät som ett flygplan sa han :-)

   sverre i magen... (tycker jag ser helt enorm ut :/     )

   den nya magen...
I vecka 29

Idag känner jag mig jätte tjock om magen! Den måste ha växt mycket från igår :-) Bebisen knör och knör och är vaken myyycket! Underbart! Men jag vet redan att jag kommer att sakna magen väldigt mycket... det är härligt att vara gravid!!!

Imorn eftermiddag ska vi på kontroll på mvc. Spännande att få reda på hur mycket lillan har växt och höra hjärtslagen. Sverre ska med den här gången och tanken är att han ska följa med på de resterande kontrollerna. Nu först tycker jag att det verkar som att han har koll på att det verkligen är en bebis där inne och att den ska komma ut och vara här med oss. Är säker på att han kommer att vara en stolt storebror och ha stor respekt för bebisen.

   sverre i magen

   nya magen


I vecka 28

Det ser ut som att hela havet stormar om man ligger och kollar på magen! Bebisen knör och sträcker på sig mycket sedan förra veckan. Mycket sparkar är det såklart med.... mest på höger sida. Sverre pratar och ligger och lyssnar på magen och tycker den är stooor :-) Han säger att bebisen ska ha en blå och vit klänning som den ena flickan hade i Lent´s dance och att de ska leka och bygga koja när den kommer ut... :-)

Ska försöka ge mig på att blogga om lite annat än om magen hade jag tänkt, blir lite inredning och klädinköp :-)


 den gamla maggen

 den nya maggen

tisdag och ny vagn!

Nu längtar vi riktigt mycket till våren! Varmare väder.... bebis....ledighet tre månader tillsammans.... och den nya vagnen!!!!

Igår klickade vi hem en ny bubagoo cameleon! Superkul såklart! Det finns ju mängder med snygga färger och tillslut valde vi den här:Vi valde mellan bugga och brio go. Fördelarna med buggan var måååånga. Det som jag tyckte var bättre med briovagnen var att liggdelan var betygligt högre. Buggans är väldigt låg av nån anledning.... Men liggdelen används inte så lång period. 

Fördelar med buggan:
Djup suflett
Ergonomisk madrass med massa finesser...
Tål 20kg vikt på barnet som går att ställa in på hjulen för minsta möjliga slitage
Sittdelen går att få i helt rak sittvinkel, vilket inte många vagnar kan...
Går att byta till snöhjul
Plus fler fördelar....
  

I vecka 27

Nu går det att få igång den lilla i magen. Om man tycker att det har varit lugnt lite för länge kan man  trycka och knacka på så får man respons av nån spark direkt, mysigt! Känner mig inte så "gravid" än, magen är fortfarande liten och inte ivägen om man säger så :-) Som förra gången med sverre är magen mer äggformad än rund, så den står inte ut så mycket utan är mer lång hehe... Låter kanske konstigt men ja ja..

Efter 27 fulla veckor väger barnet runt ett kilo och är 36 cm! Häftigt!

   S-magen!

   Ny-magen!

RSS 2.0