nyinköpt :-)

 

Tjoho jag är 1 månad idag!!!!

På gosi.se har vi köpt massa fint till lillsnuttan :-)

Detta köpte vi....En tröja till Sverre också....

två blogginlägg på en dag :-)Har längtat till att köpa "normala" kläder under graviditeten och något jag verkligen har velat ha är är en byxdress! Idag var vi på stan o då köpte jag en. Brukar ha storlek 36 så jag köpte det men efter graviditeten är magen fortfarande lite mjuk så den kommer sitta perfekt om några veckor kan jag tänka mig :-)

Får vänta med att träna tills efterkollen om cirka 7 veckor! LÄNGTAR till att få använda kroppen!
Lördag 11 juni är det redan :-)

Håller inte reda på vad det är för datum utan tar dagen som den kommer.... Skönt att inte göra så mycket utan bara ta det lugnt med lillan. Det tyckte jag att vi var lite dåliga på när vi fick Sverre. Vi åkte hit o dit och fixa o dona hela tiden.. Nu vill jag bara vara hemma o mysa :-)

Sverre o peter är ute på kålland på fisketävlign men jag o lillan stannade hemma. Hon äter mest så då vill jag inte vara ute o ränna allt för mycket den här första tiden :-) Mitt mål/motto är att hon inte bara ska få "hänga på" för att hon är andra barnet. Nu har vi verkligen chansen att ge barnen tid eftersom vi är lediga så länge tillsammans..... Hösten ser jag självklart också fram emot :-) Det är då mitt jobb verligen börjar med att vara förälder!

MEN NU är det sommar först!!!

Nästa vecka är vi (jag, sverre o arwen) hemma själva o peter gör sin sista jobbvecka. Sen har vi SOMMARLOV tillsammans! Underbart!
  


tiden går.... :-)

Hoppla vad dagarna går! Det är snart tre veckor sedan Arwen kom ut och nu tycker vi att hon är "jätte stor" :-) Nya saker händer varje dag och man förundras hur snabbt utvecklingen egentligen kan gå.... Nu till ett är går det ju i ett rasande tempo. Att hon som är så liten nu ska kunna gå om ett år till exempel... Härligt!

Arwen sover och äter mest och däremellan pussas vi och går runt och vaggar o gosar henne :-) Hon vill vara nära och vagnen är lite för ensam att ligga i tycker hon. Hon får mat från mig och tillägg efter nästan varje mål för att bli helt nöjd. Jag ammar så länge jag orkar... Med Sverre "härdade" jag ut i fyra månader...får se hur det går den här gången! Bara hon är nöjd så är jag nöjd :-)

På natten får vi sova ganska bra. Lillan sover mellan oss och somnar vid 22 till 23 och sover till typ 03 och ammas, somnar om och vaknar typ mellan 07-08. Helt ok men jag vet ju att "rutiner" lätt bara vara en kort period i den här åldern :-)

Idag är peter på jobbet för första gången så vi har varit själva hela dagen eftersom mormor o morfar har haft sverre över natt. Saknar Sverre som snart kommer hem till oss! Han har varit hemma med oss alla dager sedan Arwen kom så han inte skulle känna sig "bortkörd" men nu längtade de så efter honom :-)


Vi har köpt en kanonbra kamera canon G12 :-)


Underbart att ha två barn.... har nog inte fattat det än :-)

Arwen!!!

Förlossningsstory :-)

Prick en vecka över tiden, i vecka 40+6 hände det!!! Din mamma vände sig om i sängen klockan 05.10 den 21 maj och kände att det kändes lite konstigt. Hon gick upp för att gå på toaletten och i hallen påväg dit sa det ”plask”. Vattnet gick! Konstigt känsla.....

Vi ringde till Kss och fick en tid för koll redan klockan tio samma dag. Mormor o morfar kom för att passa Sverre och vi åkte dit. Vi blev kopplade till CTG för att se så du mådde bra där inne i magen men eftersom värkarna inte hade startat sa de till oss att vi fick åka hem eller ta en tur på stan. Vi åkte och tittade lite i affärer och åt lunch på Max. Värkarna tilltog och vi klockade dem med ett mellanrum på 7 minuter men de var inte så kraftiga. Vid 13 tog vi en tur till ett nybyggt område för att titta på hus och där tilltog värkarna mycket och kom var femte minut men vi härdade ut för att slippa åka tillbaka.

Det gjorde ondare och ondare... Vi åkte närmare sjukhusområdet och gick runt på området där i sakta tempo. Värkarna kom nu var tredje minut och var ganska kraftiga. Vi ringde på förlossningen igen o klockan var nu 16.30 och fick komma in och göra ett nytt CTG, allt var bra med dig där inne. När jag låg där med CTG avtog värkarna nästan helt och de sa igen att – ”Åk och köp en glass på Mc Donalds” och känn på det lite. SUCK!

Vi hann inte mer än att komma utanför dörren förens det drog igång med kraft. Vi ringde på snabbt igen och sa att jag inte ens kunde gå nu. Då sa de – Vi gör iordning en sal. Skönt.... Eftersom vattnet hade gått ville de gärna inte känna hur mycket jag är öppen (så det visste jag inte i det här läget) men det gjode de nu. Klockan 17.00 var jag öppen 4 cm och hade jätte ont! Lustgas fick jag som smärtlindring men jag bad även om ryggbedövning som sattes vid 18.00. Det var skönt och värkarna blev överkomliga. Jag kämpade på och hade lustgasen nära mig hela tiden och klockan 20.00 tittade de igen hur mycket jag var öppen och då sa de helt plötsligt 10 cm och inga kanter kvar!!!

Oj det gick fort!

Såg att de förberedde det ”lilla bordet” och förstod att det var ganska nära bebis nu. För att få till ytterligare lite kraftigare värkar fick jag dropp. Krystvärkarna startade med hjälp av droppet 20.38 och DU föddes 20.44!!! En underbart liten Arwen kom ut med ett högt skrik! Härlig känsla och en underbar förlossning blev det!

VI känner oss lyckligt lottade för våra NU två härliga barn!!!


RSS 2.0