I vecka 32 och 33 + MVC besök

Nu hänger jag inte riktigt med i veckorna!

Bebisen är stor och väldigt rörlig och spretig i sina moves. Varje spark känner jag supertydligt och det är mysigt att vakna upp tillsammans :-) Lillan är vaken en stund tillsammans med mig vid halv sju till cirka sju för att sedan somna om gott några timmar. Sedan drar det igång med livlig aktivitet vid 10 snåret igen :-) Antingen jätte vaken eller helt stilla kan man säga!

I slutet av vecka 32 kan man läsa följande på
www.growingpeople.se

I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm. Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser.

Vi var på mvc besök idag:

Vikt: 2 kg + (9kg tillsammans so far)
SF magmått: 30 (precis i undekant på det heldragna strecket)
Blodtryck: 125/60
Foserljud: 152

   v.32    v.33 (Sverre)

    v. 32     v. 33 (Lilla A)


vårkläder!!!

Vårkläder är kul att köpa till sin lille plutt :-) Vi gillar färgstarka kläder och mycket rött rött rött! Det som har köpts in är gröna skalbyxor, en vit mössa med gröna sexkanter från P o p och en röd gosig "jacka" från Didriksons 1913.

Det som saknas är nu bara en skaljacka och ett par vårskor.... Har höga krav på barnskor och köper helst Kavat för att de är lätta att ta på för Sverre, fotriktiga och tåliga.... inte alltid så snygga men klassiska.

Vi ska på kalas till Jönköping i helgen och tänker att vi kanske skulle gå in på p o p och titta på just skaljackorna, har 20% rabatt och en ytterligare nån hundring tillgodo där... En röd skaljacka till de gröna byxorna kanske?


moderkakan :-)

Vi var på UL i fredags för att kolla upp moderkakans läge. Detta görs i vecka 32. En läkare gör dessa kontroller via VUL och vanligt UL. Först gjordes ett VUL och där såg vi att kakan inte blockade "öppningen" och att livmodertappen såg fin ut :-) Vi såg även bebisens huvud där nere, vilket var häftigt att se. Bebisen är ju stooor nu, tänker inte på det..... väger ca 2 kg!  Sedan gjorde hon ett vanligt UL där vi tittade på bebisen stora organ och delar.... Allt såg fint ut och där såg vi att moderkakan låg högt upp i bakkant. Inte konstigt att jag känner alla rörelser sååå tydligt! I slutet frågade peter om det fortfarande var en tjej som låg där inne och då svarade hon ganska kort att JA, det såg ut så. En ganska "tråkig" läkare som gjorde sitt jobb bara :-)

Alla förlossningar kan ju sluta i snitt men det finns inga hinder att föda vaginalt nu i alla fall!

Ser fram emot att trycka ut en unge till :-)


Stor men hade två veckor kvar till vecka 43.... undrar om det blir så igen!?


I vecka 31

Oj vad magen har blivit stooor!

Det märks från dag till dag nu.... Tycker den lilla-e aldrig sover utan knör och knör hela tiden. Peter trodde jag gjorde mig till en kväll när den sparkade helt hysteriskt mycket...att det var jag som ryckte med magen :-) men nej så var det ju inte! Så mycket som det känns nu gjorde det inte med sverre....

Längtar till UL på fredag! Spännande är det också för då får vi ju veta om det blir snitt eller inte!


   gamla

   nya

RSS 2.0