Tillväxtkollen idag!

Måste först skriva att Sverres nummer två kusin kom ut till världen idag!!! Stort grattis till Emelie o Kalle som fick sitt andra barn idag en dag efter BF! Tänk att kusinerna kommer bli sååå jämngamla! Nu längtar vi ännu mer efter vår kotte såklart!

Jo jag var ju på tillväxtkoll idag för att se om allt var bra. Som jag misstänkte var det INTE brådis till KSS... utan allt var bra med liten i magen. En läkare gjorde ett UL för att kolla navelsträngen o dess flöde och även hur mycket fostevatten som finns kvar runt barnet.

Gränsvärdet för fostervatten är 50 nåt och jag hade 118... man kunde nog ha typ max 200. Så det var precis lagom sa hon :-)

Pulsen från navelsträngen var jämn o fin på kurvan o alla stora organ o delar på liten var normala. Den väger idag 3420 g. Exakta summor... det gillas :-) 

Läkaren tyckte inte man skulle gå mer än 42 veckor gravid men detta finns det ju delade åsikter om sa hon även..... Skulle vi haft en förlossning i stan skulle hon "satt igång" mig i 42+o men nu är det skövde som bestämmer! Ja ja... Tur att jag gillar att vara gravid hehe...

Till mvc på koll på fredag igen! TjohooooSverre i magen.... Magen är mycket större och "längre" då än nu... Här i vecka 42+++

mvc-besök i vecka 40 + 2

Hos Kerstin idag!

Fosterläge: inte längre ner än sist
Blodtryck: 130/65
SF: 34 cm stor mage som förra gången
Hjärtljud: 142 i viloläge...

Eftersom SF måttet, bebisens sk storleksmått, var samma som förra gången bokade hon direkt in en tid för koll på specialistmödravården. Då kollar de tillväxt o så att bebisen får i sig näring via navelsträngen, ctg och massa annat :-) Är det INTE bra med bebisen DÅ kanske jag blir skickad till KSS för igångsättning direkt...Jag känner att den är mindre än Sverre men Kerstin gissade på 3,4 kg. Vi får se....

Saken hör till den att jag "höll" nog in magen lite när hon mätte o måttet kanske blev lite missvisande...hmmm jag vet inte.... men det är bra att de kollar upp mig på onsdag redan!Undrar hur stor du är där inne!?
 


Olika former :-)

Imorn har jag varit gravid 40+0 veckor!!!

Kommer sakna min runda mage och passar på att njuta extra mycket av graviditeten nu mot slutet... Det känns som om det finns gott om fostervaten för bebben att röra sig i för den rör sig jätte mycket och sparkar hårt mot mig fortfarande. Räknar heeelt med att gå över tiden superlänge och försöker även jobba heltid nästa vecka.

Idag har jag semesterdag och vilar vilar o vilar. Underbart... för visst är jag trött på kvällarna efter en lång arbetsdag! Peter är en klippa som tar mest ansvar "i hemmet" just nu!

 Dagens mage! Lite olika beroende på hur man "står" :-)
I vecka 40


Inne i vecka 40!!!!

Underbart att jag redan är så nära...helt plötsligt! Känner på kroppen att det kommer att ta tid den här gången med. Ska på kontroll den 16 maj och den lär jag få gå på. Öveburenhetskontrollen i vecka 42+0 ser jag också fram emot ;-) He he... ja vi får väl se!

Sammandragningar o värkar har jag varje dag men det hade jag med sverre med. Jag försöker jobba på som vanligt (heltid) den här veckan och även efter bf är det tänkt. Orkar jag inte så få jag säga till.

Bebisen är fortfarande väldigt aktiv på kvällen med sparkar o sammandragningar. Känner precis hur den ligger och konturerna på kroppen och de små fötterna som trycker mot mig. Den är så nära liksom.... Längtar till att få pussa på den!

Nu måste jag sova! Jag öppnar imorn kl 06.15 :-/

   Stor med sverre!

   Stor med ?Midjan finns kvar här bak :-) och håret på sné ser jag hihi....


mvc- besök

MVC resultat

Fosterläge: inte längre ner än sist
Blodtryck: 115/60
SF: 34 cm stor mage hade jag (en cm ökning)
Hjärtljud: 146 i viloläge... sen vaknade den o då tickade hjärtat på 160 nästan :-)
Viktuppgång: Samma som förra gången. Prick 10 kg totalt.... 

Efter förlossningen tappar man ju runt 12 kg (bebis, blod, vatten, moderkaka osv) och sen har jag tänkt att amma ett tag. Det gäller att äta mycket sa Kerstin.... Sist blev jag väldigt smal på kort tid o slutade därför delvis att amma efter dryga två månader. Får se hur det går i sommar!

Det känns som den här bebisen är lång med inte väger lika mycket (minde än 4 kg)... Sååå spännande tid vi har framför oss :-) wiiiiiRSS 2.0