Helgen!

Hela gårdagen spenderades hos familjen Stjernqvist i Jönköping! Det var Axel som fyllde 1 år som firades :-) Sverres kusin......

Trevligt o roligt att träffas "alla" samlade. Axel fick massa fina presenter vi blev bjudna på god mat o en fin hembakad tårta. Vi blev kvar till kvällen för att sverre skulle kunna somna i bilen på väg hem. Vilket han gjorde. Tack för en mysig dag!




Vi hann till jönköping lite tidigare än tänkt så min önskan var att smita in på p o p för lite shopping :-) Deras vårkläder är superfina tycker jag. Detta set bidde det:
TRÖJA BARN
LÅNGKALSONGER BARN
STRUMPOR BABY
SCARF
Idag har jag vart iväg till badhuset. Simmade i 55 minuter. Jösses vad jobbigt det var. Jag är nog inte så bra på att simma.... Så två träningspass blev av den här veckan. Får köra hårdare nästa :-)

Råda Mosse Hus 1

Fyra veckor kvar till flytt.....senast!

Den 19/2 ska huset besiktigas o vara helt klart i alla fall. Man tänker ganska mycket på hur det kommer att vara att bo där nu.... Eftersom månadskostnaden blir nästa som vi har idag kommar det vara detsamma ekonomiskt. Trädgården längtar vi till med allt vad det innebär. Vi ska rulla ut en gräsmatta i vår/sommar och köpa häck o nåt träd. Inredningen är väl bland det roligaste också.....
Här har vi hallen! Nu är garderoben på plats , bra med spegel. Det ha vi inte idag....
Lilla toan! Handfatet ska ju i också... :-)
Lock här så blir det bra....Golvet måste ju putsas upp ;-)
Inredningen här börjar oxå ta form
Badkar längre in kommer det att vara...
Stort o fint sovrum! I garderoben ska det organiseras :-) Ikea.... yes yes
Handtag uppsatta på lådor o luckor i köke

tjejkväll!

Hemma efter en supertrevlig kväll! Det var jessie som bjöd på mat o fika idag.... Gillar våra stunder tillsammans! Verkligen tjejkväll! Massa skvaller o tissel :-) Den här gången var det extra kul för fick vi fick allt reda på några extra roligheter ;-)

TACK Jessie för en helskön kväll!!!!

Annars har dagen varit ganska ok.. kännenr mig lite svag o det var skönt att åka från jobbet idag. Var trött mot slutet. Sverre var på gott humör när jag hämtade honom o kramades o kramades o pekade på mig o sa mamma mamma mamma o så fick jag en kram igen. GLAD! Hemma var han jätte leksugen och vi lekte o lyssnade på pippisånger som han numera "härmsjunger". Låter för skoj!

MEN imorn är det ju fredag vilket innebär mys! För den här veckan har vi kämpat oss iväg till jobbet, snoriga o trötta. Man blir trött av att ha sjukt barn asså... Har längtat till fredag sen i måndags :-)

Imorn ska nog peter till huset... då får han allt ta lite kort för jag slutar halv sex :-(


Segt med sjuka barn...

Visserligen är han frisk nu MEN lördag till typ idag har han haft liiite feber hela tiden o inte ätit mer än välling... lite fil o frukt. Lillfisen brukar jag kalla honom. Vi har tittat mycket på pippi, det är bara det han gillar på TV. Men pippi är ju lite kultur så det får han gärna titta på. Finns ju så mycket annat som är sååå dåligt o då leker vi istället. TV är ju inte nåt jag vill uppmuntra till en liten fis på snart två år. Han behöver annat för att utvecklas...

Träningen går sådär. Skippa Zumban för jag var för trött MEN körde i alla fall ett "muskelpass" hemma på dryga timman. Jätte bra med hemmagym, annars skulle jag inte fått nån träning idag. Slutade typ sex på jobbet å då är det jobbigt att ta sig iväg på nåt pass....

Imorn öppnar jag o slutar tidigt. Mamma ska passa sverre fårn 8-12. Han är ju pigg nu så det ska nog gå bra! Tur att vi har henne som ställer upp när det är som det är på jobbet, besparingar och att vi INTE får ta in vikarier. Då är det skönt för alla parter om jag kan jobba :-) Så är det faktist.... inte kul men sant!

Nu: SÄNGEN

snart ny vecka!

Har ni inte haft samma problem som jag den här kalla vintern!? :-) Tjocka vantar är svårt när man vill hålla sin love i handen på promenaden... Här är lösningen! Sååå söta! ca. 250 pix på www.formodesign.com
Kärleksvantar
Gårdagens fest blev inte riktigt som jag o p hade tänkt... sverre blev sjuker hos mamma o pappa som hade honom över natt :-( Vi gick på festen ändå MEN det är svårt att släppa loss när man vet att han inte var 100. Han sov över ändå o vi gick hem när festen var slut. Ändå mycket nöjda med allt. Tack för en kul utflyttningsfest!

Idag har det vart lugnt och segt... gillar inte att vara trött en söndag. Jag har inte fått gjort nåt utan bara vart seeeeg. Fy 17... men så blir det ju när det är party dagen före :-)

Imorn blir det VAB.... sverre blir hemma med Baba och på tisdag har han ledig dag från förskolan o även då hemma med Baba! På onsdag hoppas vi att han fixar en hel förskoledag!

Det blev fredagsmys!

Nu är det fredagsmys med världens bäste sambo... o sverre sover gott i sängen!!! En mysig kväll tillsammans!
Men först lite fler bilder från huset....igen :-)
Lite mer designat brunnslock i duschen... Kul med lite "nya" detaljer!
Tittut! Här under är tvättstugegolvet!
Tur att det ingår städ före flytt ;-) I hallen... Syns inte så bra kanske.... En svart platta, med struktur typ...
En del av vardagsrummet....... tapetserat o klart i hela huset snart :-)

nära helgen!

Den här veckan har varit superkul! Både på jobbet o hemma :-) Det är äntligen (nästan) fredag trots en "lätt" vecka.... Har inte frågat p om vi ska ha fredagsmys men hoppas på det... hmmm vad ska vi äta då...? Nåt extra gott självklart....

Jag var en sväng förbi huset idag :-) Det är ju så kul.... Tog några kort och det som är klart var fog öveallt och kakel i tvättstuga o entré. Tog dock inga kort på detta för det låg massa papp överallt. Men det såg bra ut med i alla fall :-)

Träningen den här veckan har varit över förväntan. Tre pass.... mån,tis och idag! Två Zumbapass och ett styrkepass hemma. Skönt att hålla någon form av mål :-) Det är ju tre dagar kvar den här veckan oxå..... får se om det hinns med nåt mer!
Tadaaa KLART. Dusch till vänster o badkar till höger!
Närbild på stavmosaiken i badrummet
Gästtoa som är så glansig vi ville ha den... :-)
Närbild...... kul va :-)
I Sverres rum satte nån gubbe upp väv i idag. Sen ska det målas vit vitt vitt.... Får se hur vi tänker sen.. Bra att ha en vit bas tänker vi i alla fall!

oj nu är det redan onsdag igen

Dagen spenderades med söta Lottis som var här med fika till oss... satt länge o snacka helt ostörda...sverre sov o sov... Skönt att få den tiden ihop! Alltid lika kul att prata för vi träffas ju inte så ofta!

Sen är jag nyss hemkommen från APT- möte på jobbet! Skönt att det är klart... kvällsmöten skulle jag helst välja bort om det fanns möjlighet till det :-) Mest snack om det ekonomiska läget och att vi den här terminen INTE får ta in vikarier utan lösa det tillsammans på alla fyra avdelningar.... Det gäller att alla bjuder till nu! Då kommer det gå så bra så bra! Det är även anställningsstopp för typ hela kommunen.... Stackars alla nya lärare/förskollärare :-(  Krisen skulle vara i ca. två år trodde de....

MEN nu till lite kul o fina vårkläder som ligger på önskelistan :-) Helt underbara.... vill ha vill va!
Mittens GreenHat Green
Kurbitz Red
Dille på mockisar har jag... Ursöta :-) Samtliga plagg kommer från www.babyshop.se

veckoplanering!

Avatar var riktigt bra igår! Sååå fin o häftiga miljöer! Vi hade några biobiljetter över så vi bjöd med oss jessie o hennes C som sagt. De var snälla o köpte med dricka och MASSA godis till filmen! Supergott :-)

Veckans schema:

Måndag! Slutar tidigt o kvällen bjuder på ZUMBA
Tisdag!   Lämna Sverre o planering hemma på fm. Stänger.... Lugn hemmakväll.
Onsdag!  Efter jobbet kommer Charlotte över på en fika! APT-möte hela kvällen lång. Ska bli kul att planera hur vi ska jobba den här vt. Vad behöver våra barn och vad har de för intresse osv.
Torsdag! Stänger igen.... kanske att det blir Zumba på kvällen :-)
Fredag!   Fredagsmys
Lördag!   Utflyttningsfest hos L o J! Det ska bli kul :-)
Söndag!  ?

Hoppas jag / vi får till tre träningspass den här veckan! Det är ju alltid ett mål i alla fall :-)

helgen i bilder...

Efter tacokvällen i fredags sov vi över på kålland... På lördag morgon gick vi ut på isen och tog med fyrhjulingen, vilket sverre älskade!!! Han åkte med hela tiden o så fort den stannade så sa han MEJA MEJA (som förra gången vi åkte). När vi skulle gå in blev han såå ledsen.... stora tårar på kinderna :-( Dessa bilder är från sjöskogen och vid tjäverstocken (eller vad det heter :-()
Bland vass o stiger tar vi oss fram....
Utsikten från huset!
_________________________________________________________

På badet idag var sverre modig o ville fara runt runt hela tiden. (inte som förra gången då han var som en igen på mig) Blev arg för att han ville hoppa 5:an o inte fick hehe.... -"oppa oppa..." Han fick hoppa från kanten i varmvattenpoolen istället! En mysig o kul förmiddag med familjen asså :-)

________________________________________________________________________________
Om en stund, vid fyra, ska jag o peter till friskis för att träna o mamma o pappa kommer hit o passar sverre OCH sen ska vi på bio med jessie o hennes c vid 18!  Avatar blir det!

Härlig dag med massa aktiviteter!

Huset börjar ta form!

Svart glasmosaik på golvet i gästtoaletten. Glansigt ska det bli när det är rent...
Stavmosaik i badrummet. Det hade tagit 3 hela dagar att få upp! skulle tagit tre timmar egentligen (med en vanlig platta)..
Kakelgubben var inte så nöjd men det blev vi... Lite fog o vit platta i nederkant här oxå så är det klart!
Köket snart klart också! handtag kvar och så ska de byta ut diskhon till
den vi hade valt! också vitvaror såklart.
Gött med färdiga lådor! sen ska ugn och micro in här i hålen!
Huset kommer att målas någon gång i april och sedan kommer markstenen
också att läggas i april/maj någon gång... Nu är det för kallt!!
__________________________________________________________________________
Ikväll ska jag o babe ha myskväll med vin, räkor, oliver, parma, salami, bröd o ost mm.! Mysigt!!!

Fredag!!!

Fredagar är det bästa!!!

Men gårdagen glömde jag halt av att skriva om igår... Den här veckan har jag faktiskt följt mitt schema till punk o pricka SÅ igår var vi på badhuset, jag o sverre! Vi mötte Helen (jobbarkompis) med hennes son där! Kul! Först var s som en igel på mig men sen gick det betydligt bättre :-) Vi åkte den stora kanan tillsammans o han tyckte vi skulle åka MERA MERA MERA hela tiden. Sen gick vi till plaskpoolen o där kunde han själv åka den lilla kanan. Kanonkul.

Snart ska vi åka o titta på huset. Det har nog hänt mycket på en vecka.... Snacka precis med tapetkillen o de skulle börja tapetsera redan nästa vecka. Hurra! Samma tapet i hela huset blir det (vit) för vi vill bo in oss före vi börja sätta upp massa färger o ev. fondväggar. I det två minde rummen blir det dock målad (vit) fiberväv.

Vid 16 ska vi till J o L o deras barn på fika o lämna över lite julklappar. Bättre sent än aldrig....:-)

SEN ska vi till kålland på tacos mot kvällen!

redan onsdag

Idag jobbade jag till 12, åkte o hämtade lillen, cyklade hem, satte honom i vagnen, gick o handlade, han somnade i vagnen, fick bli uppburen till sängen, sen sov han till halv tre. :-)

Sen hade vi barnvakt åt sverre (baba o deda) från 16 för att ta stegen mot Friskis :-) Är inne i träningen nu o skulle vilja hänga på gymmet varje dag om jag hade tid! Det är kul!! Sen är det väldigt kul att träna ihop med sin käraste oxå... egentid tillsammans! Före vi fick lillemannen var vi flitiga besökare på Sirius. Kan nästa säga att vi "träffades" där :-)

Den här våren ska jag satsa extra mycket på att träna axlar och armar..........men även insida lår......rygg....o en hel del rodd... även statiska övningar för magen! Konditionen får jag av det "pass" jag går på har jag tänkt :-)
Klart slut!

TISDAG är kul

Då var arbetsdagen avklarad! Härligt att vara hemma o mysa med familjen. Vardag är något jag verligen gillar.... Peter var vid huset en sväng vid lunchen idag för att titta tet :-) Vet visade sig att de satt dit fel diskho... KUL! Det blir ju lite jobbigt för han som sätter upp köket att ta bort samtliga bänkskivor o göra om. Tråkigt men sant. Den var snarklik men inte den vi skulle ha :-( Det var Vedum -kök som skickat med fel visade det sig... Det är ett Vedum-kök o allt annat i huset är oxå vedum.......badrum o samtliga garderober. ja ja skit samma :-)
Den här ska vi ha, kantig som är 60cm bred o med tvålpump....så man får plats med stora stekpannor o skålar som man ofta får diska för hand.
Inte den här som sitter i köket nu :-) Känns helt onödigt att ha två hoar när man har diskmaskin...
Här sätter han upp stavmosaiken på stora toan idag :-)
Köket! med ekskiva mot allt vitt......

nyklippt

Klippt o klart! Det blev typ halva håret men oj så skönt det känns! Ska man ha ett långt hår ska det vara välklippt o friskt annars tycker jag i alla fall att det kan kvitta. Mitt var inte det.... :-) Lite snygg färg på det så kommer det nog bli ännu bättre.... Åsa på Axelssons kan jag rekomendera!

Zumban var superkul som vanligt o tvätt av håret efteråt var ju inte alls jobbigt som förut :-)



idag har vi åkt massa fyrhjuling

Japp, idag har vi åkt fyrhjuling på isen vid sjöskogen, kålland :-) Jättekul tyckte Sverre som skrek MERA MERA så for vi stannade! När peter gick av sa han - pappa... där... bak... o pekade att peter skulle sitta bakom honom o köra hehe. Han blev mäkta besviken när vi skulle gå in o fick ett litet bryt :-) Så det lär vi göra om snart!
Veckan som kommer!

Mån. Klippning (hoppas jag inte fegar) Träna Zumba
Tis.   Slutar sent o lär nog vara hemma o bara softa på kvällen....
Ons.  Åka till huset på em o därefter träna styrka på friskis tillsammans. Mamma är barnvakt
Tor.   hmmm kanske badhuset efter jobbet o hämtning... nån som vill med?
Fre.   Fredagsmys
Lör.   Träna styrka på friskis. Försöker planera detta under veckans gång vad som just kan hända då...
Sön.  Vet ej :-)

Mitt (o peters träningschema) kommer att vara att få in minst två helst tre pass i vecka för att må bra o komma i toppform till sommaren hehe :-)

inredning är för sköj

LIATORP Pelarbord runtKRISTALLER Ljuskrona, 3-armad
OLLE Stol
grace GRA32Pw 221
Jo det är ju kul att surfa runt o spana in snygga inredningsdetaljer :-) Detta är tänkt till matdelen i framtida köket.... Spetslampan är från www.designonline.se.... och de andra bilderna är från www.ikea.se. JA TACK!
___________________________________________________________________________________________

Det är ju himla fint med takkronor... synd att vi inte har tak upp i nock för då skulle den här passa fint ;-) haha... Eller hur!?

Kristallkrona från Rock & Royal.

Fredag!!!

Idag var vi där igen! Jag var ju oxå nyfiken..... mamma o pappa följde även med för att titta :-) Kul att se det ta form o nu är köket på plats men utan luckor. Kaklaren hade även fått upp ganska mycket på väggarna på stora toan!

Nu: Intar vi nötter, räkor med lite annat gott till samt rött vin! Självklart blir det Let´s dance!
kök mot matplats o köksfönster...


Köksdelen


Här ska det i framtiden ätas frukostar o så :-)


kyl o frys där gubben står bla.


Här var då stora toan :-) Ser ju nästan lite trökit ut men hoppas det blir fint ihop med golvet!

nu går det undan..

Peter var vid huset idag o kollade läget! Köket börjar ta form o kakelgubben hade redan kaklat inne på lilla toan :-) Han ville att vi skulle dit för att bestämma färg på fog o om kaklet skulle "ligga" eller "stå" på vissa ytor! Såå himla gött att bara bestämma o slippa "jobba" :-) Det tycker vi.. Vi har nog med jobb o annat för oss som är kul på fritiden... dessutom kan vi INTE sånt som har med bygge att göra :-) så det passar oss perfa att få allt serverat!

Lilla toan
Köket börjar ta form

Fönsterkarmar o dörrkarmar :-)
________________________________________________________________________________________
Köpte lite tapetprover precis från www.malarbutiken.se

Dessa gillar vi men vill titta lite närmare på först....





































































Hit ska vi i maj :-)

Nu längtar jag även hit.......... KROATIEN ön Brac here we come :-) Ska bli så härligt vi som inte har varit på solsemester på över två år tror jag! Annars brukar jag/vi åka mer flitigt.... Peters pappa fyller år o bjuder med oss samt hans bror med familj. Så vi blir sex vuxna o två små barn. Spännande!
Den här stranden har jag varit vid förut o det ska bli härligt att åka dit igen såklart!!!

lite helg... var det ju faktiskt igår..

Igår var vi hemma hos sofia, jonas o deras lille tage... eller lille o lille... han är precis lika gammal som vår sverre och de hade jätte kul tillsammans. Vi blev kvar över kvällsmat o vällingdags o tiden sprang iväg :-) Riktigt trevlig att sitta o prata.... vi satt vid bordet o barnen lekte superbra hela tiden, i vardagsrummet o på tages rum! Inget bråk eller sura miner nån gång... TACK för en mysig kväll!





Vårnytt på H&M

The garden collection som är H&Ms mer miljövänliga kollektion (frontas av natacha poly) kommer ut den 25e mars och plaggen som är inspirerade av trädgården är antingen helt i ekologisk bomull, ekologiskt linne, tencel som tillverkats med minimal miljöpåverkan eller polyester avåtervunna petflaskor.

Hela The Garden Collection ses på www.hm.se

söndag´s kvälll

Vaknade av oss själva idag ute på kålland... klockan nio! Vi var ditbjudna på lutfisk o att som hör till igår med peter mammas sida av släkten... Mycket trevligt! Vi la sverre för att sova i deras sovrum o lät han ligga kvar där över natt. Vi sov i gästhuset vi :-) Så skönt med sovmorgon!

På förmiddagen tog vi en tur på isen! Kallt men fint o soligt...... en HÄRLIG dag!



På G



Plogat på isen....



Vinterland på kålland....

Åtta veckor kvar till flytt o självklart tänkts det på både inredning o gardiner för fullt. Vi har köpt ny froté till badrummet men skulle vilja ha nåt mer snyggt dit... Detta har vi från hemtex...


Klicka för att förstoraKlicka för att förstora
Dessa vill jag beställa från www.designonline.se Skulle passa perfa ihop med de jag redan har eller hur :-)

unikko rod bad marimekko 14
unikko rod bad mari 221

Nytt år.... 2010!!!

Nyårfirande var lyckat! Vi var här hemma hos oss hela kvällen med trerätters o efterfest efter 12! Skönt att bo så nära torget när det var såå kallt. Vi kom i säng vid halv fem och sov till halv två typ... SKÖNT. Sen hämtade vi sverre som haft det så mysigt hos mina föräldrar! Det är som att vara på hotell hos dem brukar vi skoja :-)
Lite kort från Nyår!
Dukat för 11 gäster! Älskat vårat STORA bord....

Det här året längtar jag efter sååå mycket... Självklart mycket love, god hälsa, huset o allt vad det innebär, o sen lite annat som komma skall :-)

Det kommer bli ett toppenår känns det som!!!!

RSS 2.0