nya glasögon!

Idag var vi på stan en sväng hela familjen. Jag fick för mig att jag verkligen behövde nya glajjor härom dagen SÅ idag beställde jag två par nya som kommer nästa vecka. Jag ser inte helt kasst men absolut inte bra... brytningsfel mm.mm. Ska bli underbart med två att välja på också! De jag använder idag... inte så ofta men dock är från 2004. :-(

Så här ser de ut! Bilder lånade från www.specsavers.se
TITAN 283 GlasögonS OSIRIS 731 Glasögon

tittar runt på utesaker....

Tädgården är ett stort projekt som vi ser fram emot! Hoppas att grävskopan kommer o plattar till jorden imorn så terassen som nästan blir 40 kvadrat kan börja byggas... Peter ska bygga med hjälp av pappa o hans pappa. Jag längtar till att kunna köpa krukor och odla i det kommande lilla landet. Dessa blomlådor skulle vara snygga under sverres och gästrummets fönster. Imorn har jag skaffat mig lite egentid och då ska jag fram till stan och fixa saker inför semestern och sverres kommande kalas MEN även ta en tur till krukkompaniet LÄTT.
Blomlådor från Ventura Design.
Blomlådor Från Ventura Design. 45cm & 90cm långa.
image361
http://inspirationsdesign.blogg.se/category/utomhus-1.html
http://www.styleroom.se/album/11352


början på veckan!

oj vad dålig jag har blivit på att uppdatera bloggen då... en vecka snart... Prioritert annat verkar det som :-)

Det är ofta fullt upp på kvällarna och är det inte fullt upp ser jag till att hitta på saker! Det blir mycket springning efter att sverre har lags sig för natten och diverse kvällsmöten på jobbet.... föreläsningar och massa jobb med mina utvecklignssamtal som jag har nästa vecka.... SEN är klockan 22.00 och då är det sängen som gäller för att orka vara pigg och glad på jobbet nästa dag :-)

....Jobbar man som lärare är det svårt att ha "dåliga" dagar. Man måste i princip var pigg och glad hela tiden.... vara närvarande och aktiv liksom. Man vill ju inte låta ens dåliga humör gå ut över barnen. Så tycker jag :-)

Kameran måste bli mer aktiv oxå! Det blir mitt mål för veckan!

SEN måste jag passa på att TACKA för ett trevligt barnkalas i lördags och för en nice fest med mammorna på lördagskvällen! TACK för de fina inflyttningsblommorna!!!!

tiiisdag

Började sent idag och slutade sent! Lugnt och trivsamt på jobbet och barnen är för härliga... en bra period på jobbet må jag säga! När jag kom hem hade peter varit på bvc med sverre o tagit andra grissprutan och hade lite kompisar över för att hitta på en "lek" till deras killträff som hålls i helgen. Mycket skratt blev det.... :-)

Det går bra med springningen och jag håller mig till mina "mål". Idag var det dock ganska kallt.... hade mössa o vantar t o m. Minst tre gånger i veckan springer jag nu mellan 30 till 50 minuter! Det är härligt! Så bra att det är ljust så länge nu för jag sticker ut vid åtta o är tillbaka vid nio. Hojta till om ni vill hänka på!!!

Sverre ska även tillbaka till förskolan efter feber o hostatider! Han fick vara hemma extra länge för att riktigt vila upp sig och orka en hel förskoledag. Det behöver fler föräldrar tänka på... morr!

Imorn blir det en tidig morgon för mig men även hem tidigt........ dock tillbaka till jobbet på apt 17 till 20 :-( mindre kul....



Vi får hjälp med skorna varje dag! Säger jag att -nu ska mamma ut och springa får jag mina "springskor av sverre direkt! hihi Här får peter sina "jobbskor!! :-)

bokat bord


Idag bokade vi "town" utemöbler på EM! Terassen är inte byggd än men om en månad skulle det komma hem till oss. Ska bli så skönt att kunna sitta ute och grilla och ha det mysigt i sommar. Vi var först på EM och sen på Jysk men det var sååå stor skillnad på deras utemöbler i kvalité så vi bestämde att ta alternativet som var dyrare MEN mcket bätte i kvalitén. Hoppas det blir bra! Så här ser det ut svart valde vi..... hela kittet för 12.000! 

Bilder lånade från www.em.com 










Fredagsmys

Idag har jag vabbat sverre! Händer inte så ofta för mina föräldrar har honom ofta då han varit sjuk. Det är jag/vi såå tacksamma över. Om han inte är föör sjuk då såklart. Han fick feber inatt o hostar och är snuvig. På morgonen ville jag inte ringa mamma o pappa och be om "hjälp" för det var så tidigt. Det fick bli en en vilodag från förskolan för både mig o han då. Hoppas han blir 100 till måndag :-)

Till det roliga! Ikväll ska jag o peter ut o äta :-) En överraskning från mig till han för för ett tag sedan firade vi årsdag och då var vi bortbjudna o kunde inte "fira" så ikväll sover sverre trots lite feber hon mamma o pappa efter en del övertalnig från deras sida. De ville gärna att han skulle sova där för snart åker de på semester till tjeckien. Då får de inte träffa honom på tre veckor! :-)

Det kommer bli en underbar kväll med my love! Längtar.....................



helgen i bilder..........

Helgen gick fort den här gången! Mycket mys och fix i huset blir det.... Var även i gbg med mamma i lördags, på baby o barn mässan och självklart en runda på stan :-) Det var sååå kul!!! Vet redan en del saker jag vill köpa som jag tvekade på o INTE köpte. Snart åker vi igen! Mässan var otroligt bra o mycket kassa fick vi med oss hem. Här kommer lite bilder från helgen och på mina nya inköp :-) Får ta bättre kort när kläderna sitter på ser jag....

Ser fram emot en ny vecka på jobbet!!!

Den bästa dagen, fredag

Idag känns fredag som den bästa dagen. Slutade tidigt och hämtade en underbar sverre på förskolan. Han är i en så kul och lättsam fas just nu.... Jätte glad, rolig, pratig, tar motgångar lätt och sååå omtänksam (för att vara så liten) :-) Ofta är 2åringar ganska ego och ska ha ALLT men visst vill han ha sina leksaker för sig själv men inte till varje pris och utan gnäll. Vi ser ju på honom att han blir lite orolig när någon kompis lånar, men det går bra :-) Sen är det så skönt att han inte rycker saker ur andras händer utan väljer nån annan sak att leka med! Det är väldig lätt att vara förälder till honom! Låter lite skrytigt men så är det i dagsläget... kan ju förändras :-)



Vi har alltid kul ihop!

(fredagen bjuder på fika på stan med girlsen och massa mys o räkor o vin)

den vita dagen.....onsdag!

Idag har jag varit på kurs hela dagen! 8-16.... på min tidiga dag! MEN jag är glad att kan kom med, man fick ansöka till kursen. Den heter Pedagogisk dokumentation och vi ska träffas fyra tillfällen, två i vår och två i höst :-) Man blir VÄLDIGT sugen på att läsa vidare av att bara vara på en sån här dag full av inspiration o ny kunskap. Kanske läsa lite högskola igen....60p spec.ped? :-)

I måndags var jag o min lilla familj hos jessie där även ellen o anders och deras nye lille vilgot var bjudna! Såååå söt o så liten :-) Förutom att han var underbart söt så hade jessie såååå fint hemma hos sig. De har verkligen fått en "röd tråd" genom sin renovering av huset. Allt passa så bra ihop med stil och färger :-)

Vilgot!



Mina basilikafrön har börjat gro. jippi!








Påsken mot sitt slut!

Vilket påsklov vi har haft! Bloggandet har oxå haft lov.... Vi har varit bortbjudna, bjudit och varit omkring nära och kära alla lediga dagar! Toppen :-)


När solen skiner blir jag jätte sugen på att fixa i "trädgården" MEN vi har inget att fixa med hehe ÄN. Vi planerar och målar på den framtida terassen och vad och hur vi vill ha den....osv! (Se bild) Kul att planera o lata sig i solen dessa dagar! Har sått lite basilika i alla fall :-)
En sandlåda i vänster hörn! Terass med plats för ett bord med sex stolar.... två sköna solstolar vid utgången till terassen.... häck runt hela tomten.....gräs i de "tomma" partierna... den smala passagen på ritningen är mellan hus o förråd :-)  och den mörka rektangeln "i" terassen är mitt kommande växthus! Detta är bara planer.... :-)

RSS 2.0