Sistersdesign!!



http://sistersdesign.blogg.se/ är det som gör de här fina o coola halsbanden! Gå in på hennes sida o inspireras :-)

näst sista mammadagen med sverre.....typ... :-)

Ja nu är det nära till jobb o lite "annan vardag"! Försöker utnyttja mina få sista dagar kvar med plutten.... på fm var vi ute o gick. S kan nu hålla mig i handen och gå själv, inte så fort med han tycker det är himla kul i alla fall! Vi gick fram o tillbaka o fram o tillbaka här runt stan. Vädret är ju underbart o det är ju sådana här dagar man vill bo i hus!! Bara kunna öppna upp altandörr o gå ut i gräset! Åhh... 

Just nu softar jag lite o S sover middag i sängen... Vid tre ska jag till min kommande rektor o skriva anställningsavtal o titta på ett schema som jag ska börja jobba på från 4 maj till 5 juni :-) Det är ju egentligen bara en månad.... så det är verkligen inte mycket, utan mycket ledigt blir det i sommar :-) Så först är det heltid fram till semestern och sen börjar jag igen 10 aug men då bara på 75%. Längtar till på måndag gör jag i alla fall!!!

Igår drog jag o mammi + sverre till slöjddetaljer i Skara! Skulle fixa lite fint till s inbjudningskort... han fyller ju snart 1 :-) och det ska firas!! Vår bil är ju sådär som jag har skrivit förr... den är jätte bra när vägen går rakt i 90 men korsningar rondeller och andra situationer som kräver växling från 1:an till 2:an är mindre kul! Det var mycket trafik när vi åkte både dit o hem o eftersom dessa två växlar är sååå svåra o tröga att få i såg jag att jag hade fått en blåsa i handen när vi kom åter!! KUL... Då förstår ni hur seg den är :-( Vi ska köpa oss en ny i sommar!! Nån som har nåt hett tips på en bra bil så är det alltid välkommet :-) 50.000 pix ska den kosta inte mer tycker vi :-)
 

Den här bilen tycker jag är damig i fin :-) men det tycker nog bara jag..... hehe

Det är en Chrysler PT Cruiser 2,4 GT -06..... dock kostar den här 178 tuuusen :-( fasen oxå!
Klicka för att se nästa bild


kalas o grillning

En riktigt härlig helg har vi haft! Lördagen bjöd på shopping på stan med mamma, kalas för Zigge 2 år och grillning på majåker på kvällen! Full rulle....
Redovisar det roliga kalaset i bilder o kommentaret till tror jag :-)

Den söte 2 åringen som bjöd till kalas!

Paketöppning! Massa fina paket fick Zigge öppna... o "Leffe"  (till vänster på kortet)fick hjälpa till med att ta emot pappret ;-) tyckte Z.....hihi

Sverre var på bushumör hela dagen!

Nennie o Sverre hade roligt ihop! Han gillar verkligen andra barn...gärna lite äldre som springer snabbt :-)

sen slog det nog slint för sverre o han överföll nellie skrikandes o skrattandet... tur att hon tyckte det var kul! :-)

bus bus bus.... tur att nennie var tålig!

Lungt o skönt igen!


TACK för ett mysigt kalas!!

hussnack

Kom precis hem från en runda med runnern o peter :-) Vi gick till råda mosse (som vanligt) för att känna in läget o titta om det hänt något! O yes det hade det....inte mycket men de hade fått upp en stooor skyllt med reklam för vårat hus! Kuligt! Sen var det massa frigolit på tomten o det ska man tydligen använda till grunden. Sen var vi även hos mäklaren idag o skrev under ett bokningsavtal SÅ nu inom en månad måste de börja bygga vårt lilla hus :-) Kommer kännas skumt att vi ska bo där när man ser det växa fram.... bara att bo i hus känns stort! Är ju uppvuxen i lägenhet o har aldrig bott i hus!!

Här är några saker jag ser fram emot framöver:

  • Att börja jobba 4 maj
  • Sverres 1 årsdag 25 maj + hans kalas
  • SEMESTER, en lång sådan....9 veckor!
  • Flytta till Olstorpsvägen 2 i sep

Här tittar Sverre ut på barnen som leker på gården! Snart blir det ändring på det..... :-)


mitt i veckan

Onsdag redan och jag sitter o väntar på att lilleman ska somna för eftermiddagen en stund! Idag har vi varit på sista passet av rytmiken på musikskolan, tråkigt att det är slut! Efter går vi över till öppna som vanligt för att äta lunch med de anndra i föräldragruppen! Måste ju utnyttja mina sista dagar som ledig mamma nu nu nu...hela tiden!! Det är bara den här veckan o nästa vecka kvar att vara tillsammans på dagarna :-( jätte annorlunda men det ska bli kul att jobba... får ju i alla fall fräffa barn på dagarna!

Det har jag nog inte skrivit men jag har fått jobb här i stan på en förskola som jag kommer ha raka vägen till ;-) verkligen raka vägen.... Rektorn ringde mig för några veckor sedan o frågade om jag var intresserad av att kanske jobba där o efter några möten med henne o med de kommande"arbetskamraterna" ringde hon upp igen o frågade om jag fortfarande var intresserad! Jag sa jag tack :-) sååå den 4 maj till årets slut blir det till att börja med :-) Ja jösses nu när jag har varit hemma med Sverre är det bara en att ha ansvar för men om dryga veckan blir det 17 till :-( men det är ju inte riktigt på samma sätt.... Jag kommer dra i gång hårt,med heltid fram till semestern och sen blir det bara deltid i höst! Precis som vi ville ha det... lyckig!

Imorn ska vi till mäklaren o skriva på papper om huset! ÄNTLIGEN! Ibland känns det bara fööör segt! Ska bli spännande om han har några nya uppgifter till oss :-)

Fredag!

Först måste jag GTARRA Lotten o John till deras lilla dotter som kom ut till världen igår nån gång på dagen... vet inte så mycket än men det ska bli så spännande att höra från dem sen :-) Va ska hon heta tro....?

Idag har jag inte nåt planerat... lite tråkigt... Sverre sover fm och jag ska fixa till mig! Vi ska gå på lång promenad efter lunch har jag tänkt, kanske till Hemkompaniet där jag aldrig har varit. Skulle behöva köpa två ramar... undra om de har sånt där?
Det är ju fint väder idag med så det är bäst att passa på :-)

Ändrade planet för dagen! Bästa jojjo ringde o va hemma i stan så vi ska lucha fiflersmacka ihop o ut i solen sen :-) Det kommer bli INTE bli en tråkig dag!!!

So long


hemma från en lååång promenad

Vi brukar nästan alltid slappa i soffan mellan 20 till 22.... det är himla skönt att vara själva den tiden (när barnet sover...)!
Idag gjorde vi dock ordning S för natten vilket innebär 19.30 pyjamas+välling+tandborstning SEN tog vi joggern o träningskläderna på och gick ut! En sk. powerwalk upp till stenhammar och runt där uppe en sväng o tillbaka en omväg genom tofta.... En o en halv timme! Härlig känsla när man kommer hem, ur duchen, o sen i soffan! Sverre somnade direkt i vagnen och sov hela vägen o när vi kom hem tog vi bara av han jackan o bums i säng! Perfa... Det lär vi göra om!

Det var en liten del av min dag......jag har även hunnit med rytmiken o öppna förskolan och en fika på 3b med mammi... så det var allt tur att vi gick så långt ;-)

Se hela bilden  +      = bra grejer :-)




då va jag där igen...

hehe..... fint väder gör det itne lättare hinna med bloggeriet :-(  Jag vill ju men så kommer alltid nåt annat upp...hmmm
Det som främst kommer uppdateras här på bloggen kommer givetvis vara våra husplaner o dyrligt....

Påsken har varit ganska intensiv (alla vill träffa oss ;-) med besök hos mor o farföräldrar osv... En härlig grillkväll på majåker och lek i stadsparken har vi oxå hunnit med! Sverre gungade för första gången och oj vad han skrattade men bara i början o sen blev det "vardag" fort... Sen har vi även varit på kusin Axels darndop i Jönköping! Jag o Peter fick äran att vara faddrar så vi fick stå längt fram i kyrkan... mitt uppdrag var att hälla upp dopvattnet. Jag klara det :-) Peter läste nåt ur psalmboken...Axel gillade läget o skötte sig jätte bra :-) Han är sååå söt...
Dop är speciellt alltså... Vi valde att inte döpa Sverre men kyrkan är en mäktig lokal!

 Men nu kom visst solen fram o det betyter UTGÅNG :-)
 
Vårdag!

Dopet av Axel

Familjekort :-)

nytt om huset på mossen

Äntligen!!! Ett steg fram i alla fall med husplanerna :-) Mäklaren ringde mig igår med glada nyheter! Har nog inte skrivit det men de två familjerna som oxå ville ha ett sånt hus som vi vill drog sig ur helt plötsligt! Vilket betydde att det inte blev nått bygge.... MEN Värsåsvillan var ändå villiga att bygga upp bara ett nu = vårat! Lycka! Så nu ska vi granska kontraktet, skriva på, skicka in det... betala för tomten.... tomten styckas av i maj... de böjar bygga i maj... byger bygger bygger... o i september har de sagt att vi kan flytta in! Då ska huset vara klart + marksten på uppfart o en bit runt huset är klart :-) Längtar ju redan jätte mycket men tycker ändå det är gött att vi flyttar in efter sommar.... så kan vi softa i sommar o även skola in sverre på förskolan före vi  flyttar o stökar :-) Så nu längtar vi först till sommaren o sen jätte mycket till hösten :-)



barn på G

Barn på G den här våren! INTE för våran del men för många andra! :-) Tycker det är jätte spännande att "vänta" på de små som kommer att ploppa ut inom en snar framtid!

Detta året kommer säkert slå rekord i barnafödande....igen! So far har det ploppat ut 1. en kusin till Sverre 2. En Olle som är min gamla jobbarkompis son, nr 3. väntas vilken dag som helst, 4 o 5. kommer i mitten av maj nr 6. sen har vi ett syskon till W oxå som  kommer om två veckor :P......hmmm fick jag med alla nu tro?! Vilken härlig vår att se fram emot!



Den här veckan har P påsklov från jobbet vilken är sååå lyxigt! Idag var vi på badhuset i stan för det var uppehåll från babysimmet i skara så då passade vi på att plaska o "träna" lite där istället :-) Jag tycker nog det är lika kul som sverre o idag t o m dök vi på riktigt! efter kommandot dök jag ner honom o det gick perfabra! Han har verligen lärt sig att hålla andan rätt!

Efter badet blev det mellanmål o en promenad med min Lottis! Vi satt ute på deras baksida o solade medan barnen (hennes killes systers barn) lekte o kröp runt i gräst! Skön vårdag!


gårdagens loveday

Det blev att vi gick till PIRUM! Oj vilket fint ställe! Visst fick man lite fleschbackas när man såg lokalen till eddies gamla dansgolv och hur man dansat på det.... ;-) men det blekna fort...när vi fick in den goda matsedeln! Vårmenyn bestod av massa olika fiskar o lamm! Jag föredrar ju fisk framför kött så det blev "Halstrad Vänergörfilé" med olika grönsaker o musslor till! Vilken smak!!! Bästa o godaste maten på länge! Peter tog lamm o var jätte nöjd med det med. Till maten drack vi rött vin. Mitt vin passade till just fisk o p´s var något djupare o skulle funka till kött :-) Servitören presenterade vinet för oss o hällde upp en skvätt som vi fick smaka på :-) fiiint värre!

www.restaurangpirum.se
Restaurang Pirum

Restaurang Pirum

När vi kom hem sov sverrisen lugnt o fint o svärföräldrarna låg i soffan o tittade på TV :-) En riktigt härlig kväll tillsammans hade vi!

Idag var det fikatajm med girlsen på Larssons! Himla kul att träffas o snacka skit... Hade med S o han skötte sig super o fick äta av min pasta när hans mellanmål var slut! Sen var vi två som stank vitlök ;-) hehe.. elle hela gänget egentligen för vi åt samma rätt allihop!

Nu ska jag slappa o titta på stackarna på lyxfällan!

tre i rad :-)

Vilken underbar dag det har varit! SOL SOL SOL.... Sol en en himla bra kombination med att vara mammaledig! På morgonen brukar vi (jag o sverre) leka ihop på golvet sen sover han en stund o sen är det dax för aktivitet.... så brukar det se ut.... Idag var det rytmik i vanlig ordning o sen lunch vi ihop med de andra mommorna o barnen på öppna förskolan! Så mysigt... Får passa på nu o hänga med de andra mammorna i föräldragruppen nu när jag bara har en månad kvar att vara "ledig" sen är det heltid som gäller fram till sommaren :-) Sen inskolning på förskola o jobb för oss båda efter sommaren! Vår lille plutt är ju stora killen snart :-)

Jo sen idag är det ju en lite speciell dag för mig o min babe! Vi ska nämligen fira att vi har varit en par i tre år idag! Dessa är har helt klart vart de bästa hittills i mitt liv! Massa kul har ju hänt.... vi har fixat barnvakt o tänkte gå till den "nya" restaurangen Pirum på skaragatan...hmmm hoppas det blir bra! återkommer om hur kvällen o maten var sent ikväll eller imorn!  :-)


so(l) long ;-) hehe

RSS 2.0