Nyheter kring huset!

Snön ligger vit på taken......... En vacker vinterdag 30/12! Vi var där med fika till gubbarna på bygget idag... man ska ju hålla sig god med dem va!? Det är nog bra så de spikar fint o rakt :-)
Alla golv är nu på plats o det ser superbra ut såklart! Här står jag i köket....
Här ska matsalsbordet stå...
Rörigt men snart så... typ åtta veckor kvar till inflytt! Här är köket bakom mig
sen går det ihop med vardagsrummet.... den lilla väggen där ska vi ha tv emot o kyl o frys på andra sidan!
Köksfönster till vänster o altanutgång o vardagsrum till höger...

IDAG: Mamma o pappa ville låna sverre under dagen o de hade haft en mysig dag på husvagnssvensson´s. Där de tittat p alla tomtar.... Jojjo var här över lunch o det var kul för förra gången hon var här med sören o hans kille hann vi inte prata så mycket, sören tar stor plats :-) Sen kom även gammelmormor o rune hit o fikade på kvällen! Sverre fick en julklapp, en sån där fin träbrandbil från världsbutiken!

Nu ska vi titta på Viktoria´s secret show 2009!!

mörkt eller ljust....

Hittade en sååå bra sida på nätet där man kan beställa tapeter från! http://www.tapetorama.se/index.htm
Det gäller en fondvägg i vårt kommande sovrum... Antingen kör vi på nån ljus eller mörk men här är stilen vi vill ha.... Det är fint med medaljonger o sånt men jag/vi har haft så mycket sånt så vi vill testa nåt nytt! Vackra möster må jag säga :-)
Hummingbirds 62/1001 från Cole & Son
cole and son
Paradiset från Boråstapeter
Josef Frank
Paradiset från Boråstapeter
Josef Frank.......... samma fast ljusare...Mönstret ursprungligen ritat av Josef Frank för Norrköpings Tapetfabrik på 1940-talet
Snow Tree Black från Colefax & Fowler
snow tree black av: Colefax and Fowler
Mönstret bygger indirekt på en handmålad 1700-talstapet från Drottningholm, där man i sin tur hämtat inspiration från Kina.
Ps! har inte nämnt julen MEN den har varit TOPPEN :-) Mysig o lugn... precis som jag hade tänkt den!

Det är kul att handla lite....

Var idag ute på mellandagsrean! Mamma var med o var på shoppinghumör :-) Sånt gillar man.... Vi var på Rörstrand o köpte massa fina glas! Chanpangeglas o vardagsglas, från BodaNova:
Jag valde de med frostad rand o de med helt silvrig fot :-)
BodaNova Blossom Pink Plants glas 35 cl, 4-pack i gruppen Kök, Glas & Porslin / Glas / Dricksglas hos GrantRum AB (B02-GL-BLOSSOM-PINK35)
Sex stycken vardagsglas med rosa mönster.... har ju tänkt att ha lite inslag av just ljusrosa i köket sen... hoppas det blir bra.....
ボダノバ(Bodanova)/Blossomボウル400ml(ピンクプランツ)
även den här salladsskålen i samma serie.... ser pyttig ut på kortet men den är ganska stor :-)

Senare på dagen klickande jag även hem dessa plagg till Sverre från babyshop.se:
Katvig heldress....
Ida T heldress...
Molo tröja....

SEN har jag även köpt tre nya cd skivor.... Känns som det bara är jag som köper skivor nu för tiden men jag tycker det känns så gött o sätta i en icke bränd skiva i spelaren... Idag fick det bli:
Säg Ingenting Till Mig - Horn Melissa - Musik
The Fame Monster - Deluxe Edition (2CD) - Lady Gaga - Musik
I Midvintertid - En Jul På Gotland - Ainbusk - Musik
Som man kan se har jag GANSKA bred smak när det kommer till musik... men jag lyssnar mest på svenskt :-) Lady gaga kan man ju alltid sätta på när man vill dansa lite :-)
Snart är jag pank :-)

Julafton 2009

Av min älskade sambo fick jag detta underbara kit! Fina underkläder är bland det bästa jag vet o med lite bodybutter till blir det perfekt :-)
Utdelning av lite klappar idag såklart!

En hög gran fick det bli i år!
Vi ska fira ute på Kålland vid tre :-) Mina föräldrar o peter´s med släkt tillsammans! Härligt.... o skönt at slippa åka från familj till familj... Längtar... det ska bli såå mysigt!
GOD JUL ALLA :-)

........Nu precis fick sverre´s sina julklappar! Det var diverse saker till hans kök som han fick lite för tidigt så som grytor, vispar, stekspadar, glas, vinglas, skedar, gafflar knivar.... MASSA detaljer!


Pasta pasta och så rör han om i grytorna...


Barnrum idag :-)

Så som med sovrummet är barnrummet ack så viktigt :-) Idag fick vi hem Sverres "kök" från Ikea (Duktig) Otroligt sött o modernt är det.... Visar i bloggen nån annan dag! Han gillar ju att leka o kan leva sig in i leken redan nu så vi hoppas detta blir en succé :-) Men här kommmer lite drömmar som kanske blir verklighet när vi flyttat...........
Till lillens fina konstverk
Det är så här jag tänker mig sverres rum... Karin Mannerstål har fixat detta för "äntligen hemma"
Vill ha den här fina holken som passar perfekt som nattlampa :-)
En klassiker... post post

Här hittade jag de fina bilderna:
http://enmammasdrommar.blogspot.com
Förvaring av böcker måste vi oxå få till....... Detta sätt är helt ok... lite "förskoleaktigt" :-)

Ett sovrum

När det kommer till sovrummet i huset har vi inte tänkt så mycket, därför satte jag igån o googlade lite :-) Massa fint hittade jag o här är några axplock! Vi ska ju ha vit tapet i hela huset till att börja med så får vi se hur det känns när vi har bott där ett tag. Så en fondvägg kan jag tänka mig att det blir senare.... bakom sängen är ju alltid fint! En med mycket lyster i skulle jag nog vilja ha... får se vad peter tycker om det ;-)
Vackert!
sååå fint! Massa glans o lyster....
Tänk att få ha ett så här fint sovrum med en rund säng! Härligt!

lördgskväll

Lördagkväll!

Lugnt o skönt har jag det här i soffan framför vår stora fina klädda gran :-) Julmusik och ett glas rött! Peter är o bowlar med goda vänner o festar tet lite idag... Det var helt klart hans tur och var är hemma o är barnvakt :-) Sverre sover sedan åtta....skönt... Idag har dagen bjudit på shopping på stan granen blev inköpt i samma veva! Gick inte att ta sig fram med vagnen så jag o sverre gick till fots... Han ville gå till tomten som dansar vis cervera. Han sa - tonte dasa.... så det måste vart den :-) Sen ville han gå till bilen -biiil biiil.... Och då menar han den vid Stadium MEN den var trasig :-( Han tog en dans mitt i ringen till julmusiken utanför stadiut istället!

Det härnder väldigt mycket utvecklignmässigt med plutten nu! Hans är väldigt kommunikativ via sitt språk som han förstärker med gester. Sååå sött såklart!

Vad heter du? Nenne......säger han då! S o R är inte det lättaste..... det lär ta tid...

Vad heter mamma? Nena.....

Vad heter pappa? Päte....

osv.... Han snappar upp allt direkt o som förälder tycker jag det är SÅÅÅ kul att prata mycket med honom o jag vill lära honom ALLT jag kan :-) Vi leker tillsammans hela tiden och han har lärt sig "hur" man kan/ska leka med sina saker och leker längre stunder själv. Kul att se, även ur ett "pedagogiskt perspektiv". Min o peters plan med hur vi vill o ska uppfostra sverre fungerar.........än så länge :-) Kanske typiskt mig att ha en plan med allt... men jag (även p) har sett så många familjer som "bara kör på" där barnen får lida för detta... Det vill JAG icke :-) Nog om det
God kväll!! Gud snart är det faktiskt julafton..........

äntligen fredag

Faktiskt.......... äntligen! Den här veckan har varit låång. Mycket på jobbet o varje kväll har det varit nåt. Har stängt tre dagar av fem oxå. JA ja... nu är det äntligen fredag! :-) SKÖNT

Ikväll blir det mys med familjen med hemmagjorda biffar o nåt mer gott till. Annars brukar vi ALLTID köpa mat på fredagar.... Vin oglass blir det med :-)

Planerna inför nyår är igång o vi kommer inte riktigt överrens med vad vi vill äta har jag hört. ALLA tycker olika så vi får se hur det blir tillslut. Jag vill gära ha lite annorlunda mat som man inte äter till vardags... och ABSOLUT inte potatisgratäng och balck and white :-( sån är jag :-) Skulle JAG få bestämma hade jag tagit : Timjansgrillad oxfilé med mustig rödvinssky, charlottenlöksfrästa kantareller, potatis & purjolöksflarn med parmaskinka :-) Runt 350 spänn.  Kan man väl unna sig till nyår!  Blir det nåt annat än typ det får vi satsa lite extra på förrätt o efterrätt tycker jag :-)


Nu är det dax för mat o vino! Happy helg!

veckoplanering!

Då var det måndag IGEN!

Helgen var superkul för MLI hade inflyttningsfest och sen har jag varit mycket med familjen som är det bästa :-) Peter o sverre är friska nu och allt är tillbaka i de gamla rutinerna, härligt!!!

Det är absolut inte nervarvning inför jul utan den här veckan är full med aktiviteter!

Min vecka:

Mån: traffat Linda o Gustav på dagen o mot kvällen var det APT på jobbet.

Tis.    lucia på sverres förskola. Peter kan bara gå o jag stänger o har själv lucia med mina barn på
jobbet...

Ons.  bjudit Jessie o skalk till glögg o pepparkaksfika. På kvällen är det julfest med jobbet på sjökanten....

Tor.   LEDIG efter jobbet

Fre.   Vanlig helg.........

utomhusbelysning

Ett nytt val igen! Nu gäller det vår utomhusbelysning.... Har inte tänkt så mycket på det MEN tittar man runt på nätet finns det huuur mycket fina lampor. Det ingår nån typ av lampa som vi får med MEN man kan ju alltid göra ändringar :-) Och det kommer vi säkert göra..... Här är några vi gillar! Dessa finns på :  http://www.nordlux.dk/Default.aspx?AreaID=1

Kommentera gärna om vilken ni tycker är snyggast :-)
1Tin Maxi2Bowler Maxi

3Amalienborg4Discos Outdoor
5Donau6Square

Lite nya kort på huset

Ja då har de hänt lite nytt på husfronten vilken är superkul såklart :-) Leverans två är på plats, alltså carport + förråd. Sen ska de lägga erparketten i veckan kan jag tänka mig för alla golv var städade när vi var där idag i kikade in......... Nu ser det "helt o rent" ut i huset :-)

kort från idag:

Baksiden.... där alltanen ska vara......

framsiden, vår uppfart mot carporten......
NU: ska på inflyttningsfest hos MLI! Ska bli så mysigt att träffa tjejkompisarna

VAB o sjuk sambo

Ja idag har vi varit hemma alla tre! Peter mådde inte alls bra o kräktes han med igår :-) Bara jag som är kvar nu........ har alldrig haft maginfluensa nån gång så jag hoppas på att slippa. Dagen har spenderats med mamma på stan o sverre sov gott i vagnen hela fm. Det är då man får passa på att gå i affärer :-)

Missade fredagsfikan på jobbet idag så jag var o köpte lite goa bullar istället. På fredagas MÅSTE man ju fika :-) En lugn dag o kvällen blir nog den samma...... ska vara hemma med mina små sjuklingar! Idag är jag sugen rött vin, det var absolut INTE förra helgen när jag var så kass... Ett tips på ett gott nytt rött vin är: Fantail. Nyhet på systemet 89kr.

Idag köpte jag 8 stycken efterlängtade glöggmuggar från höganäs. Kostar 229 kr/fyra MEN på Rörstrands outlett koster de 79 kr/fyra. Bra va!
Ville nämnligen ha några man kan använda året om till t.ex. pannacotta eller till värmeljus osv. Alltså inga för "juliga".

http://www.hoganaskeramik.se/web/hoganaskeramik.nsf/se/vara_produkter_julprodukter_underlagg







Design Ernst Kirchsteiger id: Ernst

Ett nytt VILL HA objekt! :-)
Han är ju liiite löjlig MEN bara lite.... otroligt fina o enka ljusstakar o ljuskronor; Titta! :
Från http://www.tindrastore.se/
Ljusmanchett OlivLjusmanchett BlåstångLjusmanchett KurbitsLjusmanchett KurbitsSkuggljusstake VitLjuskrona Stor VitLjusstake Hög Vit

sjukt

Hemkommen från ett mycket trevligt APT möte med jobbarkompisarna! Vi var hemma hos Marina som bor i ett JÄTTE fint hus! Sååååå unikt! Var det finaste jag sett på länge... Vi blev bjudna på pepparkakor, ostar, olika glöggar, julgodis o massa annat gott. Jag ska oxå bjuda mina kära arbetskompisar på hemmamöte när vi har flyttat till vårat hus :-) Lätt

Sverre mår mätte men har inte ätit nåt idag, bara vatten.... Hoppas han inte spyr mer i alla fall... blir hemma med baba från 8-13 imorn o jag o p kan jobba. Jag jobbar mellan tid 8-15 imorn. En bra tid! Har mitt sista utvecklingssamtal på morgonen o sen är det verkligen nära till JUL

åh nej nu kräktes han här igen .... stackarn.......... slut

En trevlig måndag!

Först blev jag helt kär i den här söta kaffemaskinen precis just nu: http://bagarenochkocken.se/shop/?artnr=ASDR71&cat_id=77 Är den inte helt underbart söt i ljusrosa! En sån vill jag ha i vårt nya kök! En latte på morgonen är ju inte helt fel :-)
Ascaso DREAM Rosa
Sen kan jag inte komma på nåt speciellt jag gjort idag faktistk.... hmm... Jag å Sverre åkte till baba o djeda (mormor o morfar) och åt mellis, pannkakor med blåbär o grädde! Jag gillar det men sverre tycker inte det är nån favorit... Mot kvällen åkte vi hem o då var peter redan hemma o hade gjort lite bra saker så som ringt till alla våra kontakter på huset o lämnat tillbaka tapetproverna. BRA.

Nu på onsdag kommer tydligen leverans två! Garage, golv, dörrar o lister :-) Jippie. Har inte varit där på jätte länge så på fredag måste vi försöka hinna med en tur för att kolla läget! Spännande. Vecka två ska de kakla, klinkra o sätta upp köket sa de idag. Det närmar sig...... :-) Kan säga att jag googlar ganska mycket på fina prylar som man senare kan köpa.... NU sparar vi förbrilt till alla våra tillägg för att slippa ta några extralån, ca 8000 pix i månaden :-) MEN det är kul o vi har gjort ganska många oxå.... tillägg alltså!


Här kommer helgen i några bilder:




Godmorgon söndag kan man säga...



här med :-)



Familjekort :-)



Här är resultatet av baket :-) Har inte hittat nån bra stake eller stjärna till sverre än...

helgen

Idag är det andra ljuset tändt :-)

Jo vi kom ju även iväg till jönköping till farbror kalle o faster emelie o deras goding axel igår. Trodde verkligen INTE vi skulle åka ett tag för jag är FORTFARANDE inte bra efter sprutan! Mår fruktansvärt illa hela tiden o kan inte få i mig nåt knappt... åt senast i fredags känns det som :-( KUL Vet inte vad jag ska ta mig till men det är väl bara att härda.... Tur att jag tog den där sprutan ändå, annast skulle jag väl dött av influensan :-) Många säger ju att om man reagerar mycket på vaccinet skulle man inte mått sååå bra om man fick influensan! Ja ja... Nån dag känner jag nog för mat igen....längtar...

Det gick trots allt bra i jönköping för vi var mest hemma o satt o prata o åt nötter (jag åt massa men inte den goda indiska maten de köpt hem åt oss). En supermysig kväll o när barnen somnade för natten satt vi uppe jättelänge o fixade med en speciell present till peters föräldrar.... mer om det nån anna dag :-) Axel o sverre lekte fint tillsammans o kunde ge o ta av varandras leksaker utan att vara ledsna eller sura. Me like! Sverre har ett gäng nya favoritleksaker han håller hårt i för tillfället: Han kallar dem TOONYY o PIPPI o sen kan han inte säga annika o lilla gubben än men det kommer hehe.. dessa:
Pippi Figurer - Pippi, Tommy & AnnikaPippi Figurer - Herr Nilsson & Lilla Gubben

Kort från helgen kommer imorn............ :-)

lite så kul...

Heja heja Tove i idol....... tycker hon är bäst o coolast :-)

Fick gå hem tidigare från jobbet idag för jag mådde inte så bra :-( Den där sprutan asså..... Har varit lite halvkass sen i onsdags! Men idag blev jag helt svag i kroppen. ONT i huvet ONT i kroppen ONT i armen och så mådde jag illa på det oxå o trodde att jag skulle spy HELA TIDEN! haha KUUL... Nu är det något bättre men jag får köra med ipren o alvedon hela tiden... suck!

Imorn är det tänkt att vi ska hälsa på sverres kusin med familj i jönköping :-) Hoppas hoppas jag är bra DÅ.....
Skulle skrivit lite mer kul idag hade jag tänkt MEN jag är för trött i kroppen för att sitta med datorn här :-)
Hej då...

torsdag - den bruna dagen!

Full rulle på jobbet den här veckan o idag gick tiden superfort igen... två av tre utvecklingssamtal avverkade, skönt! Har redan tagit helg här hemma o imorn vet jag att det kommer bli en soft dag ...få barn och jag har fixat fredagskakan :-) mmmmmmm va gott.

Efter jobbet ska vi åka till vårat hus o spana lite...... var ett tag sen sist :-) ska bli kuuuul! Snart ska de nog sätta upp köket........ hmmm har inte så bra koll på läget känner jag :-)

Efter sprutan i armen som vi tog i tisdags har jag för övrigt haft ont i huvudet, armen o lite feber sen dess!!! Störande.......

Till helgen väntas det en tripp till jönköping. Det ska bli kul!


massa julmys i bildformat :-)

Från baket igår:
baka baka lite kaka.....kan numera skratta på kort på beställning.... ;-)

Gillar julmys med familjen....
Före o efter..... självklart krokodiler som form... sverres favoritdjur.... (eledil tycker han att det heter.....) hehe... proppar i sig deg på kortet på peter :-) De stora kokorna sattet upp i sverres fönster som dekoration o apelsiner med nejlikor oxå... GUUUD vad pyssligt haha

RSS 2.0