pepparkaksbak o lite annat!

Idag struntade jag i Zumban och tränade hemma :-) Vi gick på stan o köpte lite saker såsom, pepparkaksdeg, fina formar, några nya glas, rött sidenband, nonstop, pepparkakshus, tändstickor i fin ask....... hehe lite såplock helt enkelt. Så det blev pepparkaksbak mot kvällen och garnering för fulla muggar efter! Kul o mysigt att baka med barn... o sambo såklart ;-) Bilder kommer imorn!
Jag vill ha en fin adventsljusstake till sverres rum men har inte hittat den rätta än... Vi har redan sagt att vi absolut INTE ska köpa massa onödiga saker till hemmet jag o peter UTAN sånt som vi verkligen vill ha.... alltså inte bara köpa för att "fylla" Hänger ni med...? Här kommer tre variander jag lurar på. En lyx, mellan o en budget :-)

Lyx:
nästasn 800 kr från : https://www.formodesign.com/dummy.asp
Adventsljusstake Luciatåg
Mellan: Hittade den inte på näten nu när jag letede... störande! Den är i alla fall från åhlens! Letar vidare...

Budget:
150 pix från rusta
www.rusta.se

1-advent

Igår var det trevligt! Efter en heldag i gbg med ellen kom jag hem vid sju med tåget. Vi hade barnvakt åt sötisen o hade bokat bord på café o bar med john, lotten, tobbe, o juline. Soo nice att gå ut o äta o dricka gott vin... vardagslyx på hög nivå! Dessutom fick vi sovmorgon till tio!!! Det var superkul att träffa sverre igen vid lunch... :-) mysigt.....

Senare på dagen var vi framme på stan o spanade men vi kom inte så långt, träffade massor av folk som vi blev ståendes o pratade med!

De senaste timmarna har vi handlat, lyssnat på hög julmusik och provat pepparkaksdressen som sverre ska ha på lusse på förskolan :-)

Tripp trapp o trull back together.... :-) Ellen var rund o fin om magen :-)

TRÖJA BABY
Köpte en så fin tröja till lillen på p o p... årstider....


mmmm fredag

Njuter av gott vin, mörk choklad och en mysig sambo just nu:-) Det är precis vad som är bäst en fredagskväll......... kravlöst och underbart liv!

Stjärnorna tindrar i fönstren och några av mina fina nittsjö-tomtar har tagits upp...... Sverre ropar TONTE TONTE (TOMTE TOMTE) o vill ta dem men får bara titta...stackarn... får köpa några mjuka till honom istället ;-)

Ser fram emot min o jessie´s heldag i GBG imorn. Vi ska hälsa på våran gravida barndomsvän!! Längtar......



Tiden går fort när man har roligt..........

IDAG FYLLER VÅR GULDKLIMP 1 1/2 ÅR!! HURRA HURRA HURRA :-)



några dagar gammal........... SEN
såhär stor och busig!

WE LOVE YOU

tisdag, den blå dagen

Då var även tisdagen gjord! Hann knappt med.... Tempit på jobbet var högt men hanterbart! Några sjuka fortfarande.... Hoppas jag inte blir magsjuk :/

Sverre är inne i en sovperiod! Vill sova lääänge på morgonen men ska man vara på förskolan vid åtta är det svårt att ta sovmorgon... Idag hade han sovit från 12 till mellanmålet :-) Äta o så äta igen.... hehe... Sover säkert ikapp sin tid från sjukveckan!

Imorn har vi stängningsdag på jobbet från 8 till 13! Sen ska vi på föreläsning på kvällen från 18.30 till 21! Så det blir några jobbtimmar den dagen... Föreläsningen handlar om hur man ska må bra typ... kanske bli intressant, hoppas det! Baba hämtar lillens vanliga tid på förskolan, 12, o jag åker dit efter min dag! Perfa....

kort från helgen!


Älsklingen o söte kusinAxel! på 30-års festen....



Äntligen gjorde vi Play doo deg! Det är kul det...



Ett boktips för er som gillar Barbapapa, det gör nämligen vi i vår familj :-) På åhlens finns den här fina "bok" med massa småböcker... SUPERfin o kul! 149 spänn!



gött med måndag...

Äntligen måndag! :-) Dagen på jobbet var superlugn, massa sjuka barn. Vi fick en hel del gjort som vi annars inte hinner när vi har full grupp. Tagit kort på alla inneaktiviteter som vi har o ska laminera dessa. De kommer fungera som aktivitetskort, där barnen får göra egna val av t.ex. en lek (kort på legolådan) och sätta sitt namn/bild under aktiviteten och får därmed leka kvar där en längre stund. Detta skapar struktur och barnen får göra aktiva val.... Låter lite rörigt MEN det är det inte :-)

Nu till våra "val"  i huset! I det stora badrummet har vi valt att satsa på följande kakel o klinker :-) En något mörkare grå, nästan svart stavmosaik än på bilden...

Den ska ligga på golv och gå upp i duschen som på bilden....

På resten av väggarn kommer det sitta en matt vit platta på 25*40 cm.
I det lilla badrummet/toa ska vi ha följande:

På golvet kommer det ligga blank glasmosaik och på väggarna en vit glansig 25*40 platta.
ganska likt........ :-)

Nu ska jag softa i soffan o förbereda lite inför morgondagen.... so long!

brunt, vitt, rosa o grönt såklart

Tänker på hur vi kan ha det i vårat kommande kök... hmmm...

Dessa fyra olika pinnstolar tycker jag är skitcoola o stiliga. Ja tack... Men frågan är vad för bord som kan passa till... Skulle nog vilja ha ett runt vitlaserat bord i lite sliten stil, med en spetsduk på :-) Är trött på den "hårda" stilen som har varit poppis ett tag nu (svart vitt o grått-stilen) SÅ nu vill jag ha mjukt, romantiskt o lite mer gammaldags fast modern stil på vårat nya hem :-) MEN vad mycket fint det finns eller.... googlade o fann följande fina former, mönster, färger till mitt drömkök.........

www.designhousestockholm.com
Mumin Love x221mymlan moomin 2 221
Mumin mugg polis 220moomin thingumynbob 220
http://www.designonline.se/Products/sek1/Trademark/Moomin/1008/Mumin+mugg&VariantId=23
de två sista bilderna är lånade från:
www.stylerrom.se

Bara kort på hur huset ser ut i dagsläget! :-)

Öppna ytor är gött! Här är en del av vardagsrummet, där vi ska ha matsalsbordet (även alltandörr där) och till vänster ser man en bit av köket där får vi se om vi ska ha nåt litet frukostbord. Skulle vilja ha nåt runt bord med små söta pinnstolar till i vill eller nåt... tänk tänk :-)

Del av vardagsrum... den vita "hela" väggen skall det i framtiden vara en braskamin mot.

Högt som bare den... vår alltan kommer vara här...där jag tar kortet ifårn :-)
Är det rakt undrar peter :-)
Del av hall.... längst fram vårat sovrum

Bakom oss skall TV upp! Bakom väggen är köket...
Här sitter vi i Sverres rum!
Herre gud vilken röra! Hoppas elkillen har koll på läget :-)

Ett virus i sverres kropp

Vad tiiiid det tar att uppsöka vårdcentral!

Efter två timmar är vi hemma! Vörst fick vi vänta o sen vänta lite till..... SEN blev vi uppropade av en läkare. Hon lyssnade på på lungor farm o bak tittade även i halsen som var lite röd. :-) S var skittrött o ville absolut inte  detta........ så jag fick hålla fast honom hårt, stackarn. Hon försökte locka med bamseklisermärken hehe...... MEN det var han inte alls sugen på o sa NEJ NEJ NEJ o skaka på huvet. Tur att det gick fort. Sen fick vi gå ut o vänta lite till o sen var det labbet som skulle ta en spruta i fingret. Det gick bättre....... o så fick han en ballong :-)

SEN var det till att vänta igen och sen blev vi upprotade o fick svaret att det var ett VIRUS. Inget mer... SÅ det är bara att härda ut! GÖTT Så det blir till att vara hemma o ta det lilla lugna några dagar till helt enkelt. Idag vabbar jag för första dagen. Kände att det var lite för illa för att låta baba vara hemma! Imorn kommer peter ha VAB hela dagen så jag kan jobba. SEN vill jag sååå gärna att plutten ska bli frisk!

ovanligt att jag känner mig trött

Känns jätte konstigt att vara trött! Jag är nästan ALDIG det! Pigg när jag vaknar o pigg in i det sista när det är dags att sova :-) Men INTE nu.... Det beror ju på att sverre är sjuker o inte sover som han brukar på nätterna :-( men det är ju bara att bita ihop... Tänker på alla människor som OFTA är trötta GUUUD vad jobbig! Skittråkigt oxå och man orkar inre vara lika alert o trevlig! Jag får liksom anstränga mig för att vara som jag brukar vara så att säga! NÄ FY 17...

Idag blir det att sova tidigt!

Har idag fått för mig att börja "samla" på Matheus keramik :-) sååååååååååååå fint: Titta:
Vackert............... :-)

tisdag med lite av varje

Sverre är fortfarande sjuk o baba var hemma med han idag med. Jag började sent o peter kunde gå från jobbet ganska tidigt så från halv 11 till två fick han leka med sin favorit :-) hade gått jätte bra o vi kunde göra nytta på våra viktiga jobb :-) kom hem vid sex o då bidde det soppa med bröd o ost till. Lillfisen äter men inte så mycket som han gör när han är 100% frisk såklart. Välling är det som funkar bäst....

Sen tog jag mig en cykeltur på vår fina träningscykel (lånad av svärmor). Vi han nämligen börjat träna "hemma" med vikter boll, snodd o så cykeln såklart!  Får ta ett kort på vårat gym nån dag.... hehe  Sen iväg till solariet! Sååå skönt. Om ni inte viste det har det öppnat ett nytt solarieställe i vårat hus! Perfa tycker jag som ALDRIG kommer iväg till bowlinghallen.... Det ligger typ där systrarna knopp låg förr.... Supernice! :-)

Nu blir det duschen, ta fram kläder till imorn, bodybutter o så sängen! Tidig morgon imorn o peter ska köra sverre till baba o morfar som ska passa honom imorn med! 08 till 12 blir det..... Lite lagom...



då ska vi se...

Japp då ska vi se hur vi har det.... Helgen var god och nu känner jag mig utvilad för att möta en ny härlig vecka. Sverre sov ju över hos farmor o faafaar (som han säger). MEN han bidde sjuker på morgonen, feber o heshosta :-( typ rökhosta låter det som.... fy... Febern lindras med alvedon så han mår ganska bra ändå! Idag har vi båda jobbat, jag o peter OCH baba han varit barnvakt från 8-12. Gick jätte bra, han älskar henne :-) Imorn ska han ju oxå vara hemma från förskolan o då har vi även löst det! Jag börjar halv 11 o peter kunde komma hem stax efter 14 :-) så då kommer baba igen 10-14! Vi är tacksamma kan jag säga!! pensionärer i familjen är bra att ha........... :-)

Nu sover lillen lunch o sen vill jag ut o det ganska härliga vädret o promenera.

veckan som kommer ska jag /vi:

måndag. Kvällsföreläsning kring genus. 18 -21
tisdag.    Medarbetarsamtal på jobbet (sånt gillar jag)
onsdag.  Ledigt. träna i vårat hemma-gym! Berättar mer om det nån dag :-)
torsdag.  Fika hos cissi på kvällen. myspys...
fredag.    Soft (vi behöver verkligen det med hur vi har det på våra jobb på vardagen.... OFTA mycket att göra)
lördag.    FEST för kalle o emelie 30 år!
söndag.   Skulle va gött o gå upp på vinden o röjja

kalas för min älskling som fyller år idag!

Vi avslutade precis kalaset för perter här hemma....... Han o hans mamma hade dubbelkalas! De fyller nääästan samma dag :-) Det bjöds på fisksoppa bröd o ost och vitt vin! Supergott... Tårtan hade gammelmormor med sig och smakade även den bra! Så nu är jag knökmätt!!! Vi var 11 vuxna o två barn, kusin axel var här med sina föräldrar :-) Han är nu 10 månader o börjar faktiskt bli lite kulig tycker sverre :-) Blir ju ännu "bättre" när han kan gå o spinga oxå :-)

Vi korkade just upp rödvinet o ska tänka ut vad vi ska hitta på ikväll vi är nämligen barnfriga den här lördagen IGEN! Farmor o farfar låna med sig svrrebus när de åkte hem efter kalaset! Ska bli mysigt att bara vara två :-)

Ha en skön lördagskväll alla.......

Lite kort från kalaset idag:
pappas kille har kul på kalaset
kusin axel är stor nu! 10 månader....
vårat bästa köp.... ett superstort matsalsbord med plats för 14 pers :-)
en liten gubbe klädd i farfarströja o finväst... jag tyckte han var supercool i det :-) hehe

på jobbet...

Gaaahhh vad trött jag är! Det är inte ofta jag är det MEN idag har det varit full rulle på jobbet (tur att man får rasta sig en stund nu). Somnade nääästan på vilan till panflöjten :-) Att det ska vara så svårt att lyssna på fröken ibland............... :/ blir tokig! Mmmm nu ska jag rasta vidare o dricka upp min stora mugg med the o njuta av lugnet!

Efter jobbdagen ska jag träffa sofia o tage (vi hämtar samtidigt på förskolan idag) sen ska vi ta en fika uppe hos oss eller på nåt café :-) Ser jag fram emot! Sen klockan 17 till 20 har vi APT möte på jobbet så det blir en snabb puss till peter i dörren när han kommer från sitt möte typ kvart i fem. Tur att dessa dagar inte inträffar allt för ofta...

Kvällen efter åtta LÄR bli lugn.............

Ps. Igår va chalotte o hos oss o åt kvällsmat o stannade ganska länge i soffa. Det var supermysig... vi träffas inte så ofta nu för tiden, får försöka styra upp en träff snart igen!!!


önsketänkande än så länge


Ett fint och lekvänligt barnrum ska jag lägga mycket tid och pengar på :-) Nu när vi flyttar vill jag att det ska vara genomtänkt och att färgskalan ska vara enhetlig och "barnig". Inga döskallar och mörka färger! Fundrar på att hålla oss till grundfärgerna och ha en randig fondvägg... vågrät :-) Mycket tavellister som ska placeras så att sverre kan nå och hämta böcker själv (som vi tänkt att ha på dem). 

SEN tycker jag ju såklart (jobbar ju i förskolan:-)) att leken är så VIKTIG. Vi köper sällan bara "leksaker" till sverre som till exempel speldosor man kan trycka på o så spelar de typ två melodier eller poppupp leksaker där det bara finns en lösning, man trycker på en knapp och djurer hoppar upp typ. Knäcker man koden kan man den sen, ONÖDIGT och inte alls utvecklande....faktiskt... Andra tycker säkert tvärt om :-) Jag lutar mig tillbaka på min utbildning och erfarenhet såklart, är kanske kaxigt men men :-) Denna spis från Ikea vill jag ha + alla godsaker under den bilden. En perfekt leksak där ens barn kan leka utifrån sin erfarenhetsvärld till exempel koka kaffe o bjuda på bulle ELLER baka en paj, duka, severa och diska efteråt :-) En leksak som håller från 1 år till 7 år är väl en kanolpryl? Mmmmm den ska jag sukta efter ett tag!
 

Klicka för att förstora bildenKlicka för att förstora bilden



Klicka för att förstora bildenKlicka för att förstora bilden
Klicka här för att se en större bildKlicka här för att se en större bild

De två sista är från    www.barnensrum.se
och alla andra är lånade från   www.barnvanligt.nu


Härliga måndag

Tjoho vad tiden går! Då var det kväll igen... kom ganska nyss hem från Zumban som för övrigt är SKITKUL! Gå på det....

I lördags firade VI farsdag jag o peter... Min överraskning var barnvakt, bokat bord, förrätt o efterrätt! Otroligt mysigt att ordna nåt sånt till sin käraste :-) Bordet var bokat på café o bar där vi åt o drack gott! stannade ett tag och gick vidare hem där vi tog några glas till och intog den goa efterrätten. Jordgubb o lime pannacotta med blåbär o hallon på toppen! Den satt som en smäck :-) Det var skönt med sovmorgon, vaknade av mig själv halv 10! Det var ett tag sen.................. SKÖNT

Söndagen firades lite enkelt med middag hos respektive farsor! En heldag från middagsbord till middagsbord...

MEN idag är det måndag igen o nya tag, gillar måndagar o nya veckor! Nu är det inte många veckor kvar till jul! MYSIGT! Efter jobbet stack jag o sverre till badhuset o fick sällskap av Linda o Gustav (förälgragruppen) Sverre ramlade i duschen för han höll på att springa runt runt runt... AJ AJ AJ OJ OJ sa han o skrek högt! mmm hoppas han lärde sig nåt lillfisen :-)

Lite nya kort!


hehe... ny jacka :-) storlek 92 som kommer sitta bättre om några månader :-)



Se glad ut sverre sa jag.... resultatet!



Inte så många tänder att borsta, sex stycken.... lite lagom!

irriterad på internet

Oj det var några dagar sedan det hände nåt här på bloggen!

Internet är jätte segt så jag vill helst inte sätta på datorn............. tålamod när det gäller datorn är lika med noll!!! Mer text om hur helgen varit kommer imorn för nu är jag så trött på skiten att jag inte vill sitta här mer :-) Helgen var i alla fall mycket nice med överraskninglördag för peter osv... Återkommer imorn asså!

God kväll!


en dag före helg

Tredje sena dagen från jobbet! Inte så kul men visst är det skönt att börja lite senare o få vara hemma och mysa med lillfisen! Lång frukost och mycket lek! Vi tog lite sovmorgon till halv åtta FÖR sverre fick för sig att vara vaken innatt :-( från 2 till 4!! Har aldig hänt förut.... ....åh vad seg det var. NU måste du sova sötis sa jag x antal gånger :-) men han var glad och pratsam. Tillslut fick han lite välling och det gjorde att han somnade tillsllut.... Jo vi räknade på hur många ord han kan säga nu för tiden och det bidde 40 stycken drygt!! Jätte många...... tänt att han lärt sig så fort... Första medvetna orden kom när han var cirka 10 månader GURKA MAMMA PAPPA var de första :-)

Idag lärde han sig säga BODY haha........ body body body fick vi höra hela kvällen sen :-) Jag tycker det är skitkul med språk o språkutveckling så jag är ju helt lyriskt över hur "snabb" hans spåk och talutveckling är!

Nu ska vi inta sägen här hemma o SOVA GOTT


kul att visa vad vi gör för jobb!

Hemma igen efter ett mycket lyckat föräldramöte! Riktigt bra flyt i vårat framförande fick vi.... Det är ju sååå kul att presentera vad vi står för och jobbar mot :-) Vad vi gör, hur vi gör det och varför vi gör på detta viset! Den hållbara utvecklingen som vi dagligen jobbar med fick vi med på ett tydligt sätt genom ett bilspel med ljud o text plus bild där alla barn var med på bild vid olika tillfällen :-) Ett mål i livet om så där 20 år är att bli någon form av ledare/rektor! Att representera en förskola/skola verkar utvecklande :-) Vi får väl se hur det blir med det i framtiden, visioner ska man ju ha!

Är i full gång att planera våran lördag tillsammans. Är ju farsdag på söndag o jag har fixat barnvakt o ordnar nu med att just planera VAD vi ska göra! Har bokat bord o ska fixa lite före o efter middagen oxå är det tänkt... hmmm... Ska bli MYSIGT

Tisdag igen, snart fredag!

Tisdag kväll och jag har inte varit hemma så många timmar... slutade sent o kom verkligen inte iväg från jobbet en minut tidigare :-( Maten stod dock på bordet när jag kom hem, det är skönt att sambon fixar! Nötkött i nån sås som vi fått av mamma och kokt brockoli o morot till :-) nyttigt va....? Vi tränar ju inte fullt så hårt som före vi fick barn så då får man ju äta nyttigare :-) inkomster o utgifter likson............



Sen gjorde jag o sverre dunderglögg tillsammans. Satte oss på golvet med skärbrädan... Jag skar potatis i bitar, ingefära osv och han la i det i hinken :-) massa socker o några liter svagdricka och massa goa kryddor såsom nejlikor, kardemumma och kanel! Om en månad är den klar!!! Lagom till glöggtider! JAG LÄNGTAR TILL JULEN :-) Det doftar redan mumma från hinken där glöggen ligger o ska dra.



Vi tittade även på Debatt med sverker på kanal 1 tidigare... Det var om räntor, bolån, försäkringar osv. Riktigt bra må jag säga o enligt experten som var där o gästade var det rätt tid att köpa bostad nu om man har möjlighet :-) KUL att höra.... Massa bra tips trots att vi är pålästa som 17 är det skönt att få det bekräftat att vi tänker "rätt". SE DET ni som är i husköpartagen! Sen är det ju tycligen SÅ bra att vara GIFT (sa de på promgammet)... hmmm... det får vi fundera mer på för det är vi ju INTE i dagläget... hmmm

Se hela bilden

veckans alla dagar

Veckans planering:

  • Måndag: kort jobbdag 7.30 till 12! :-) Sedan blir det Zumba!
  • Tisdag: lång jobbdag.... slutar sex :-( då blir det bara hem o va med familjen!
  • Onsdag: slutar 12 igen o undra om nån vill följa med o bada :-)?
  • Tordag: lång jobbdag .... slutar sex och DÅ har vi även föäldramöte till halv åtta! Ska bli kul att presentera vår verksamhet :-)
  • Fredag: MYSIPYSI
  • Lördag: Mammi fyller år o ska firas! Hoppas hon blir glad när hon får halsbandet :-)
  • Söndag: Soft! Kanske städa lite på vinden, sånt är bra att redan göra nu tycker jag sen är det jul o tiden går ju fort. Vi ska inte ta med massa onödiga saker till det nya huset! Never....


RSS 2.0