I vecka 26

I veckan har vi varit på mvc för koll. Första gången sedan inskrivningen...

Resultatet:)

Blodtryck 120/60
Vikt 5 kg + sedan sedan vecka 12
Blodprover o urinprov var ok
Hjärtljud: 144 slag/min
Magmått (SF): 22 cm (hade 24 med s i samma vecka)

Vi hade inga direkta frågor utan fick med oss resterande kolltider för resten av graviditeten... Fick till och med en sista tid efter BF :-) Vi räknar med att jag går över tiden en hel del....igen :-)

Annars har jag börjat känna lite sammandragningar lite då och då. Inte som stör men magen blir jätte hård. Rörelserna i magen är såklart ännu tydligare och man kan nästan känna delarna på den lilla. Bebben ligger vågrät med benen åt höger och armar o huvud åt höger (tror jag).Den knör mer än sparkar nu!

   sverremagen

   ny mage :-)


I vecka 25

Snart är 25 veckor gjorda! Den här graviditeten har jag ju inte tränat (varit på pass) nåt så jag hoppas att de resterande veckorna kommer att gå bra ändå. Tänker på min rygg och kondition främst... Med sverre i magen gick jag på pass fram till vecka 28 sendan tog jag det lite mer lugnt o styrketränade mest. Men nu är kvällarna efter jobbet sköna att barn få vara hemma, leka och prata med sin skatt :-) Det får bli träning för min del nästa höst!

Som förra graviditeten känner jag mig precis "som vanligt". Sparkar inte bebben i magen tänker jag inte på att jag är gravis ens... så var det sist fram till vecka 43 hoppas hoppas att det känsa håller i sig :-)

Många säger ju att känns helt olika om man väntar tjej/kille. Att magen ser lika ut, vikten man går upp skiljer sig....ja typ allt! Det tycker inte jag.... så det kanske är en liten kille där inne ändå :-) Får fråga igen på UL i vecka 32 :-)

På onsdag ska vi på första kollan på MVC, spännande!
     Sverre i magen...

   Den nya magen...

I vecka 24

Mitt i vekca 24 kan man säga och dagarna lunkar på... Den här vekcan har det inte hänt så mycket "nytt". Jag är mer hungrig och oftare än tidigare veckor... Det är jobbigt för jag tycker inte det är såå "kul" att äta... mer nåt man måste göra för att orka. Tror vågen visar på 4 kg + från vecka 12... Får se om jag kommer upp i 72 kg som sist :-)

Nu kan bebisen höra och urskilja olika röster och känna vad som är upp och ned och väger runt 700g och om den skulle födas nu skulle det finns chans för överlevnad.

Har tänkt att gå till fotograf för att få mig och Sverre fotade med bebismagen men vet inte vilken vecka det är snyggast att göra detta i :-) Har någon tagit sånna kort? När tog ni i så fall?

 sverre maggen...

  Något suddiga för sverre stod och drog i mitt ben och ville att jag skulle följa med och leka....

_________________________________________________________________________________________

Vi har köpt lite nytt till hemmet den senaste tiden... Här är vårat nya överkast från AnnaO. Nu ska det sys passande gardiner till i vår, enfärgade i någon av färgerna som finns i tyget är det tänkt :-) Även nattduksborden är nya och kommer från Kartell...Det blev ett lyft åt hela rummet och jag gillar dem verkligen!
I vecka 23De senaste dagarna har bebisen vaknat då jag har vaknat på morgonen. Om jag går upp mitt i natten för att gå på toa vaknar den även så det vill jag helst undvika :-)

Jag känner sparkar även och jag står och går nu för tiden men fortfarande mest när jag är stilla eller ligger i soffan.

Tittar jag på magen ser jag knuffer och buffar utanpå sedan några dagar tillbaka. Det kännes häftigt... och tidigt.. Det är nog för att moderkakan inte ligger "ivägen" som en kudde.

Ser fram emot första kontrollen 26/1 då vi får höra bebisens hjärtljud! Ska vi ta med sverre på det tro...? 

Hade ingen magbild från sverretiden i v 23... Här är jag nu :-)

 

Sverre snackar

När vi har varit lediga tillsammans i några veckor nu märker vi av s språkutveckling/utvecklig väldigt tydligt. Han reflekterar och tänker mycket och ställer varför frågor. - Jag har en idé! säger han ofta. -Jag tänker nåt mamma! (och sätter fingret mot huvudet) -Jag tänker på en stor brandbil.... Några minuter senare... -Jag tänker nåt! På en liten barnadbil som sprutar natten (vatten).

Han har lekt att bebisen i min magen kommer ut och att det är en dörr vid sidan på magen och där kan man knacka på. Då kommer den ut sägen han... hi hi.

Uttryck som: -Om en niten (liten) stund kommer jag.... -Nart (snart)...- Jag är inte redo än.... används dagligen :-)


I vecka 22

Nu är bebben nästan alltid vaken på samma tid. Den tar sovmorgon till 10 och är vaken en längre stund för att sedan sparka igång vid två. Sen är det några små sparkar mellan fyra och fem... Det rör sig tydligast på kvällen mellan sju och nio nu. Tydliga och ibland ganska hårda sparkar. Det är härligt att få uppleva känlan av detta igen.... :-)

Dagarna och veckorna tickar på fort och jag längtar till våren ganska mycker redan nu.

Har inga känningar av foglossning eller andra krämpor (hande jag inte med s i magen heller)

Nu i vinter har jag promenerat till jobbet varje dag och känner mig i god form. Jag tränar inte på gym eller andra pass utan prioriterar familjen före allt det just nu. Att jobba heltid som lärare i förskolan är ett bra "träningspass" varje dag :-)

Nu är bebben cirka 22 cm och väger runt 500g. Häftigt att den borjar bli så stor tycker jag!

   Den nya maggen

  Sverremaggen.... Ingen sidobild hittad :-/
_______________________________________________________________________________

Sverre snackar:

Nu försöker och kan s ända ord från singular till plural ganksa bra. Men ibland blir det lite tokigt... - Kan jag få bokarna? Ett täcke flera täckor :-)

S äter välling på morgon och kväll och nu har han börjat med att säga - Min nänning behöver värmas lite till. Mer medveten och uttrycksfull för varje vecka. Underbart tycker en stolt "svenskalärare" :-)
 

RSS 2.0