Dan före dan... o lite tankar!!

Precis hemkommen från en jätte promenad med charlotte! Hade ont i hälarna den sista biten..... Så perfekt att ta med sverre på en kvällstur, på med pyjamas, i med välling och borsta tänderna KLAR. Tog dock ett långt tag tills han somnade idag.... En powernap i bilen vid sex var nog orsaken : / men men... tillslut så!

Alltid lika kul att träffa lottis.... mycket prat blir det varav våra lånpromenader :-) Idag kanske det blev lite mycket jobbsnack men det är ju så kul att byta tankar! Och även få tips på hur man kan få sin arbetsplats bättre... fick ett hett tips som jag ska framföra när jag kommer tillbaka efter semestern :-) Längtar faktiskt lite till höstens jobb...

Hmmm sen prata vi en del om barnuppfostran och att man tänker såå olika (vilket är bra) Vi (jag o p) har ju självklart (självklart för oss) en plan över hur vi vill uppfostra vår son! Vi är ganska överens krig de "stora" sakerna såsom rutiner vid mat och sovning.  Dessa saker är ju grunderna i ett litet barns liv. Vi tycker t.ex. att det är viktigt att sverre ska känna sig trygg i sin säng själv och kunna somna själv kl åtta (helst).... Och att man ska äta vid regelbundna tider och inte äta massa sött. Något som blir mer tydligt ju äldre han blir är ju VILJAN! hehe... då gäller det att välja sina strider som förälder!!! Våra strider är idag att man som barn ska borsta tänderna VARJE morgon o kväll och att ett NEJ från oss ÄR ett nej.........fast han gråter o blir sur. Är man konsekvent vet ens barn vad som gäller och slipper "testa" hela tiden! Då är det roligt att vara förälder i alla lägen (tror jag)

Imorn är det midsommar! KUL!!
 

Kommentarer
Postat av: Ida m William o Viggo

Lycka till med att vara konsekvent när de kommer i trotsåldern vid 2-3årsåldern. ;)

Fast du är ju utbildad pedagog o kan säkert formulera dig bättre så att inte varje önskan från föräldern bemöts med ett NEEEEJ från barnet. :P

Ha ha, det är spännande med viljestarka ungar! :)

2009-06-20 @ 09:45:54
Postat av: Lena till Ida :-)

hihi Jag ska göra mitt bästa ;-) eller gör redan.... japp visst är det spännande med viljestarka ungar, har 18 på jobbet med + en hemma då ;-)

2009-06-20 @ 17:13:52
URL: http://volne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0